Козицький розповів, як від початку війни змінились повноваження місцевої влади

Козицький розповів, як від початку війни змінились повноваження місцевої влади

Вони закликають всім політичні групи та фракції вносити свої пропозиції до програм

З початком воєнного стану Львівська ОВА отримала значно більше повноважень. Однак, тут з’явилась й більше відповідальність перед громадянами.

Про це розповів Максим Козицький в інтерв’ю LVIV.MEDIA.

Під час дії воєнного стану в Україні керівництво Львівської ОВА отримало більше повноважень від влади. За їх відсутності область просто б не впоралася з потоком переселенців й не змогла б правильно організувати програму релокації. Також дуже важливою для них зараз є можливість швидко приймати рішення, адже в певні моменти вони стають вирішальними. За рік війни Львівська ОВА змогла переконатися що діє в правильному напрямку, адже люди почали їм більше довіряти.

«Ми у своїй діяльності прагнемо до прозорості, зменшення бюрократичних процедур і до задоволення нашою роботою людей. А кінцевий результат — це вибудовування довіри», — наголосив очільник області.

Водночас за словами Максима Козицького, воєнний стан значно звузив повноваження органів місцевого самоврядування. Зокрема, нещодавно військова адміністрація підписала бюджет львівської області без обговорення його в обласній раді. Однак, ці дві державні структури продовжують співпрацювати.

«Якщо брати цей бюджет, то нових програм не було. Ми взяли програми минулого року і просто наповнили їх коштами. Абсолютно всі ті самі програми, що були у 2022, є й у 2023 році», — зазначив Козицький.

Повне інтерв’ю Максима Козицького дивіться на YouTube-каналі LVIV.MEDIA.

Також очільник області наголосив, що вони абсолютно конструктивно працюють з обласною радою. Львівська ОВА відкрита до всіх пропозицій. Вони закликають всім групи та фракції вносити свої пропозиції до програм. Все це будуть враховувати при затвердженні рішень.

Однак, він зазначив що навіть після року війни у Львові залишаються політичні фракції, які продовжують вести політичні баталії.

Нагадаємо, суди підтвердили відкликання двох депутатів Львівської обласної ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності