• Головна
  • Новини Львівщини
  • Козицький розповів про епідемію на Львівщині та візит Олени Зеленської: головні події за минулу добу

Козицький розповів про епідемію на Львівщині та візит Олени Зеленської: головні події за минулу добу

Максим Козицький
Фото: Львівська обласна військова адміністрація

На Львівщині триває загроза ракетного удару

Упродовж 5 та ночі 6 березня загроз ракетних ударів на Львівщині не фіксували. Сьогодні о 09:08 сирени сповістили про небезпеку. Загроза триває, залишайтесь в укриттях до відбою.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

У Львівську обласну інфекційну лікарню з модульного містечка для ВПО, розміщеного на проспекті Червоної Калини у Львові, госпіталізували 13 людей з діагнозом гостра кишкова інфекція. 11 з госпіталізованих — неповнолітні. Всі пацієнти у стані середньої важкості. На цю годину відомо про 37 хворих, серед них 21 дитина до 18 років. 24 особи отримують лікування амбулаторно. Вони ізольовані та залишаються під спостереженням лікарів. Працівники провели дезінфекцію приміщень модульного містечка. Триває епідрозслідування.

Евакуаційними потягами за добу до нас прибули ще 64 людини. До Перемишля з нашої області вирушили 1140 осіб.

Під час свого візиту до Львова перша леді України Олена Зеленська із командою своєї Фундації відвідала дитячий будинок сімейного типу на Львівщині. Там вони передали найнеобхідніші побутові речі для родини Паскевичів, які до повномасштабної війни проживала неподалік Кривого Рогу й у березні 2022 року знайшли прихисток у нашій області.

Окрім цього, орден Братів Боніфратрів з Польщі передав на Дрогобиччину пожежний автомобіль. Він оснащений необхідним аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічними інструментами, зокрема цистернами з водою. Автомобіль скерують на потреби цивільного населення.

А у Новороздільську громаду на Стрийщині гуманітарну допомогу передали отці ордену Сальваторіанців з Польщі. Йдеться про газові горілки, теплий одяг, продукти та хімічні обігрівачі. Також вони передали міській лікарні реабілітаційне обладнання для поранених бійців: бігові доріжки, балансувальну півсферу та пояси для зовнішньої підтримки.

Водночас львів’яни не перестають тішити своїми спортивними здобутками. Відтак, паралімпієць зі Сколівщини Василь Кравчук виборов бронзову нагороду в індивідуальній гонці на Кубку світу з біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату у США. Окрім цього, біатлоністка з Яворівщини Олена Городна здобула «бронзу» в естафеті на юніорському чемпіонаті світу у Казахстані.

Додамо, на Львівщині за тиждень зафіксували понад 1000 випадків захворювання на COVID.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності