• Головна
  • Новини Львівщини
  • П’ять нових автобусів та тестування електроавтобуса: у Дрогобичі оновили автопарк громадського транспорту

П’ять нових автобусів та тестування електроавтобуса: у Дрогобичі оновили автопарк громадського транспорту

П’ять нових автобусів та тестування електроавтобуса: у Дрогобичі оновили автопарк громадського транспорту

Такі автобуси мають значно більший функціонал та пристосовані для перевезення маломобільних груп населення

Автопарк громадського транспорту Дрогобича оновили новими автобусами, які відповідають стандартам Євро-5. Крім цього, впродовж останніх кількох днів перевізник тестує на маршруті №2 новий гібридний автобус MAN.

Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

За словами директора ТОВ «Сігма» Михайла Пастушака, який здійснює громадські перевезення по місту, такі автобуси мають значно більший функціонал та пристосовані для перевезення маломобільних груп населення.

Проте на противагу його перевагам є й труднощі в експлуатації такого роду транспорту. Зокрема, це великі габарити автобуса, які роблять його менш маневреним та не дають змоги заїзду до кінцевих зупинок.

«Для використання такого транспорту потрібна відповідна інфраструктура, яка дасть змогу повноцінно використовувати весь функціонал транспортного засобу», - зазначив Михайло Пастушак.

Він додав, що за пів року вдалось значно оновити автопарк. Так, раніше в місті не було жодної одиниці, яка б відповідала стандартам Євро-3.

«Сьогодні це вже шостий автобус, який відповідає стандарту Євро-5. Це низькопідлогові автобуси, які забезпечують пасажирам відповідний рівень комфорту під час проїзду», – сказав директор ТОВ «Сігма».

Зазначимо, що всі транспортні засоби наразі курсують на маршруті №2. Що ж стосується гібридного електротранспорту, то після його тестової експлуатації, перевізник визначить доцільність використання такого роду в межах міста.

Нагадаємо, Львівська обласна військова адміністрація оголосила конкурс з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусах. Перевізників обиратимуть на 33 маршрути.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності