На Львівщині переселенці зводять для себе екобудинки з коноплі: поселиться сотня людей

На Львівщині переселенці зводять для себе екобудинки з коноплі: поселиться сотня людей

На роботу запросили переселенців, які через війну втратили свої домівки та роботу

У селі Горішнє переселенці викупили закинуту ферму й на її основі створили екологічне виробництво та зводять екобудинки з коноплі.

Про це повідомляє Agroter

Громадська організація «Go friends», директор якої Євген Моїсеєв переїхав на Львівщину з Києва на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у селі Горішнє викупила закинуту ферму та територію довкола й почали її відновлювати.

На роботу запросили переселенців, які через війну втратили свої домівки та роботу.

«Ми знайшли цю ферму, почали частково викупляти. Посадили картоплю більше гектара, зібрали 7 тонн картоплі. Влітку тут працювало близько 15 переселенців і люди, які не мають робочих місць» – наголосив Євген Моїсеєв.

За його словами, концепція екоферми полягає в тому, що переселенці тут не лише працюватимуть і забезпечуватимуть себе продуктами, а й житимуть. Вони самі для себе зводять житло, розраховане на сотню людей.

«Ця будівля – екобудинок з коноплі. Коноплі змішується з вапном і глиняний такий укріплювач. Тут є 30 кімнат. Це стовідсотковий екобудинок, він дуже теплий. У кожної сім’ї буде свій санвузол та туалет» – додав Моїсеєв.

Нагадаємо, на Львівщині шукають господарів для відреставрованої лимонно-гірчичної хатинки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності