• Головна
  • Новини Львівщини
  • Чотири освітніх установи Дрогобича були пошкоджені внаслідок ракетної атаки росіян 16 лютого: деталі

Чотири освітніх установи Дрогобича були пошкоджені внаслідок ракетної атаки росіян 16 лютого: деталі

Чотири освітніх установи Дрогобича були пошкоджені внаслідок ракетної атаки росіян 16 лютого: деталі

Загалом було пошкоджено 72 вікна

У Дрогобичі у гімназії №5, яка 16 лютого будівля якої була пошкоджена внаслідок ракетного обстрілу росіян, відновили навчання у звичному режимі. Загалом у чотирьох освітніх установах міста замінили пошкоджене скло у вікнах.

Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Так, учні та педагоги Гімназії №5 із понеділка, 20 лютого, повернулись до очної форми навчання. Після ракетної атаки на місто, яка сталась 16 лютого, від ударної хвилі в гімназії було пошкоджено 30 дерев’яних вікон. Окрім Гімназії №5, ушкоджень зазнали вікна у:

  • Ліцеї імені Богдана Лепкого;
  • Гімназії №3;
  • Ліцеї №16;
  • колишньому приміщенні навчального закладу №15.

Загалом було пошкоджено 72 вікна.

«До обідньої пори 17 лютого було замінено скло у дерев’яних вікнах будівлі Гімназії №5. Тож у навчальному закладі із понеділка навчальний процес відновили у звичайному режимі», - розповів керівник міського відділу освіти Віталій Вовків.

Він зазначив, що ті вікна, які були пластиковими – практично не постраждали. Гірша ситуація із дерев’яними – у них або повилітали шибки, або ж понищено самі рами.

«Тому прийнято рішення терміново продовжити процес із заміни старих вікон на металопластикові у тих навчальних закладах, де досі цього не здійснено», – додав Віталій Вовків.

Водночас від ударної хвилі у Гімназії №5 невеликих ушкоджень зазнала і покрівля – відповідні ремонті роботи там також уже провели.

Нагадаємо, вночі 16 лютого росіяни масовано атакували Україну та Львівщину з повітря. Окупанти застосовували ракети різних типів та безпілотники. Є влучання у різних регіонах України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності