• Головна
  • Новини Львівщини
  • Яка на Львівщині ситуація з житлом для ВПО: Козицький розповів, скільки створено місць для проживання переселенців

Яка на Львівщині ситуація з житлом для ВПО: Козицький розповів, скільки створено місць для проживання переселенців

Фото: Львівська ОВА

В області у 2022 році створили 25 об’єктів і 5 тисяч місць для проживання ВПО

Територіальні громади Львівщини беруть активну участь у відбудові місць, передбачених для ВПО. Зокрема у Львові переобладнали модульні містечка для того, щоб переселенці комфортно проживали там взимку.

Про це заявив начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу в українському медіацентрі.

«Величезне дякую територіальним громадам, які беруть участь у відбудові місць, передбачених для проживання внутрішньо переміщених осіб. Місту Львову окреме дякую за зимовий варіант перебування у модульних містечках. Бо ті містечка, які були збудовані у весняний-літній період, не відповідали тому, щоб люди проживали там зимою. Але це було зроблено з допомогою благодійних організацій. Цю саму діяльність проводять й інші територіальні громади, а ми співфінансуємо проєкти де це необхідно», - зазначив очільник ЛОВА.

За словами Максима Козицького, у 2022 році було створено 25 об’єктів і 5 тисяч місць для проживання ВПО.

«Цього року в обласному бюджеті у нас також було закладено кошти і буде діяти обласна програма допомоги територіальним громадам, або спільній реалізації з ними побудови або реконструкції приміщень для комфортного проживання тимчасово переміщених осіб», - сказав Козицький..

Нагадаємо, у травні-червні 2022 року на Львівщині мешкали понад 600 тисяч ВПО. Наразі ж в області офіційно зареєстровано понад 250 тисяч людей, а неофіційно проживає 350-400 тисяч переселенців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності