Нові інвестиції та генератори: Козицький розповів про важливі події за добу на Львівщині

Максим Козицький

Також українські школярі та студенти отримали можливість навчатися у європейських закладах освіти

Львівщина продовжує працювати попри ракетні атаки ворога. Зокрема, створювати комфортні умови для проживання та забезпечувати усім необхідним мешканців області.

Про це повідомив очільник львівської ОВА Максим Козицький.

Заклади освіти Стрийщини отримали 13 нових потужних генераторів. Їх використовуватимуть для забезпечення безперебійного живлення у випадку відсутності електропостачання. Пристрої передала Міжнародна організація з міграції за сприяння Львівської ОВА.

Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 125 людей, двома евакуаційними автобусами — 41 ВПО. Водночас до Перемишля чотирма потягами з нашої області вирушила 1081 особа.

За словами Максима Козицького, коштом обласного бюджету та завдяки допомозі благодійників провели реконструкцію Ходорівського психоневрологічного інтернату. Туди планували заселити евакуйованих зі сходу України пацієнтів.

У селі Раделичі на Стрийщині на фасаді школи встановили меморіальну дошку на честь захисника Василя Кісіля. Воїн із позивним «Тигр» добровільно став на захист України, служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ. Загинув Василь під час звільнення Херсонщини.

Водночас у Варшаві триває форум «Rebuild Ukraine». Серед учасників — представники бізнесу, які готові інвестувати у проєкти та реалізувати їх в українських громадах. Від Львівщини у межах форуму презентували проєкт «Smart city» у місті Городок. Він передбачає комфортне та безпечне місто для мирного життя та успішного бізнесу.

Також представництво Європейського Союзу в Україні оголосило про набір наших школярів та студентів для участі у Єврошколі-2023. Навчання запланували на березень-травень. Участь у проєкті можуть взяти учні, які здобувають середню освіту (9-11 класи) та студенти магістратури, або останнього курсу бакалаврату українських ЗВО денної форми навчання та аспіранти будь-якої форми навчання.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, на Львівщині три ракети ворога влучили в об’єкт критичної інфраструктури. На місці події утворилась вирва.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності