Смерть на полюванні: стріляв у козулю, а вбив мисливця

козуля

За вбивство з необережності суд покарав мислився умовним терміном

Самбірський міськрайонний суд Львівської області оголосив вирок мешканцю Старосамбірського району, який з необережності вбив товариша на полюванні.

Про це LVIV.MEDIA дізналося із судового вироку у справі №455/1631/22

Із матеріалів справи стало відомо, що 25 червня 2022 року мешканець одного з сіл Старосамбірського району вирушив на лісову галявину, щоб вполювати козулю. Дорогою він зустрів знайомого, який теж цієї ночі зібрався на полювання. Мисливці домовилися розійтися у різні боки лісу.

Приблизно о 1:30 мисливець на козулю помітив у чагарниках за 100 метрів якийсь рух. Вистріливши туди, він попрямував до своєї здобичі і зрозумів, що застрелив свого товариша. Потерпілий отримав наскрізне поранення голови і за пів години після пострілу помер.

Суд встановив, що мисливець не мав дозволу на полювання та вчинив злочинну недбалість, не впевнившись у безпечності пострілів.

У суді обвинувачений розкаявся. Він запевнив, що відшкодував сім’ї загиблого завдану шкоду. Батьки загиблого просили суворо не карати обвинуваченого та зазначали, що претензій до нього не мають.

Тож, зваживши усі обставини, суд визнав мисливця винним у вбивстві, вчиненому з необережності та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі. Втім, його звільнили від відбування покарання встановивши іспитовий термін 2 роки. Також з нього стягнуть понад 42 тисячі грн за проведення судових експертиз.

Нагадаємо, голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав 8 серпня 2022 року наказ про повну заборону полювання на території Львівщини до завершення дії воєнного стану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності