Суд визнав колишнього сільського голову на Львівщині винним в одержанні хабаря

Суд
Фото: pexels

Проте той, не дочекавшись вироку, помер

Городоцький районний суд Львівської області визнав винним колишнього голову Градівської сільської ради в отриманні хабаря.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №441/2250/13-к 

З вироку суду стало відомо, що у липні 2013 року сільський голова Градівської сільської ради Городоцького району Львівської області у своєму службовому кабінеті одержав першу частину хабаря - 800 грн. А вже 16 липня йому там же йому передали решту - 3 200 грн.  

Хабар сільський голова отримав від чоловіка, який мав намір взяти в оренду земельну ділянку для облаштування теплиць у селі Градівка. Там він хотів вирощувати овочі.

Очільник села обіцяв посприяти в тому, щоб сесія Градівської сільської ради прийняла позитивне рішення про надання в оренду земельної ділянки.

Першу частину хабаря чоловік мав передати до рішення сесії. А наступну – одразу після вирішення свого питання.

Тож, віддавши 800 гривень, чоловік звернувся із заявою до міліції та повідомив про вимагання хабаря.

А вже після отримання посадовцем другої частини грошей – його затримали.

Під час обшуку у службовому кабінеті колишнього сільського голови виявили 3 тис. 200 грн. Проте очільник села своєї вини не визнав. А гроші називав підкинутими, з метою провокації.

Однак суд, врахувавши усі докази, таки визнав сільського голову винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Проте кримінальну справу таки закрили. Адже, поки тривали судові розгляди, сільський голова помер.  

3 тис. 200 грн, які передали як хабар голові сільської ради, повернули чоловіку, що мав намір отримати землю в оренду. Процесуальні витрати - 1958 грн 40 коп. віднести на рахунок держави.

Нагадаємо, у Львові чоловік сяде за ґрати за знущання з матері.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності