• Головна
  • Новини Львівщини
  • Масована ракетна атака та набір у «Гвардію наступу»: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Масована ракетна атака та набір у «Гвардію наступу»: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Масована ракетна атака та набір у «Гвардію наступу»: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Керівник Львівської обласної військової адміністрації розповів про тиждень, що минає

У п’ятницю, 10 лютого, Україна пережила 14 масовану ракетну атаку ворога по енергосистемі. Воїни ПвК «Захід» збили над нашою областю 9 ракет.

Про це на своїй сторінці у Telegram розповів голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький.

«На жаль, було і влучання по енергооб‘єкту. Він зазнав суттєвих ушкоджень. Також одна ракета впала поруч з автобусною зупинкою у селі на Золочівщині. Не вибухнула. Згодом фахівці знешкодили її. Ще одна впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибуховою хвилею у будинку вибило частину вікон. В усіх випадках обійшлося без жертв чи постраждалих», - йдеться у повідомленні.

На Львівщині триває набір добровольців у «Гвардію Наступу». Ті, хто готовий звільняти наші території, можуть вступити у 8 бригад, створених на базі Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Спочатку представники бригад вивчатимуть вмотивованість кандидатів, скеровуватимуть їх на медкомісію, після цього кілька місяців триватиме вишкіл, і лише згодом вони долучаться до звільнення наших земель. Добровольців забезпечать якісним озброєнням і технікою.

У Львівському обласному бюро судово-медичної експертизи запрацював відділ судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз. Сучасне обладнання для проведення ДНК-аналізу обійшлося у 38 мільйонів гривень. Третину суми надали Яворівська, Новояворівська, Івано-Франківська та Славська громади. Решта – кошти обласного бюджету.

Максим Козицький взяв участь у засіданні, під час якого Перша леді України Олена Зеленська презентувала Всеукраїнську програму ментального здоров’я.

У Львівській ОВА відбулась зустріч з керівником польської залізничної компанії PKP LHS Збігнєвим Траціхлебом. Говорили про проєкт Євроколії «Варшава – Львів».

Також цього тижня Максим Козицький зустрівся з представником ірландської компанії Kingspan, яка інвестує понад 200 мільйонів євро у спорудження кампусу будівельних технологій в Україні. Для цього розглядають ділянку на Львівщині. У межах цього проєкту роботу отримають від 600 до 1000 осіб.

Ще 9 шкільних автобусів отримали громади Львівської області – замість тих, які громади віддали на потреби ЗСУ або тих, які потребують заміни через тривалий термін експлуатації. Перелік громад, які отримали «школярики».

50 старлінків для «Пунктів Незламності» нашої області передав Львівський IT Кластер. Жителі громад матимуть доступ до інтернету навіть за відсутності електроенергії та зв'язку.

Нагадаємо, Максим Козицький розповів, що евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 142 людини. Водночас до Перемишля з нашої області вирушила 1561 особа.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності