Максим Козицький розповів, куди 10 лютого влучили ракети на Львівщині

Максим Козицький

За останню добу ворог тричі обстріляв ракетами Львівщину

10 лютого на Львівщині окупанти ракетами влучили в енергооб’єкт та зупинку громадського транспорту.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Учора, 10 лютого, на Львівщині тричі була повітряна тривога. Під час першої тривоги окупант влучив по енергооб‘єкту на Львівщині. Через це на місці події почалася пожежа. Об’єкт зазнав руйнувань. Над встановленням їх масштабів зараз працюють фахівці.

О 13:16 та о 16:42 були загрози ракетних ударів з літаків МіГ-31 з території білорусі. Одна ракета впала поруч з автобусною зупинкою у селі на Золочівщині, однак вона не здетонувала. На цій ділянці довелося перекрити дорогу. Вибухотехнікам вдалося знешкодили ракету, після цього рух транспорту відновили. Ще одна впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибуховою хвилею у будинку вибило частину вікон і на місці падіння ракети утворилася вирва.

Окрім цього, в області активно працювала ППО. 10 лютого вдалося збити 9 ракет. У декількох населених пунктах знаходили їх уламки. На щастя під час масованої ракетної атаки на Львівщині ніхто не постраждав.

Також на територію Львівської області продовжують прибувати вимушено переміщені особи. Евакуаційними потягами на за минулу добу прибуло ще 75 людей. До Перемишля з нашої області вирушили 1324 особи.

На Львівщині та в усій Україні продовжують формувати «Гвардію Наступу». Усі, хто готовий звільняти наші території, можуть вступати у спеціальні бригади Нацполіції України, Держприкордонслужби та Нацгвардії. Основу бригад складають офіцери й солдати, які мають великий бойовий досвід та проявили себе від 2014 року й під час повномасштабного вторгнення Росії.

«Перш ніж залучати до звільнення українських територій, бригади вивчатимуть вмотивованість кандидатів, скеровуватимуть їх на медкомісію, а далі – кілька місяців триватиме вишкіл. Добровольців забезпечать якісним озброєнням і технікою», — зазначив Максим Козицький.

Окрім цього, за словами голови Львівської ОВА жителів області продовжують підтримувати закордонні благодійники. Чоловік зі США, який має українське походження, передав багатодітній сім‘ї захисника зі Золочівщини 5 тисяч доларів.

Львів’яни своєю чергу не припиняють допомагати ЗСУ. Жителі Никловицького старостинського округу на Самбірщині з власної ініціативи почали шити балаклави та рукавиці для наших оборонців. У Гуманітарний штаб при Рудківській міській раді передали уже 100 пар флісових рукавиць, 110 флісових балаклав та солодощі. Невдовзі їх відправлять туди, де вони стануть у нагоді.

Нагадаємо, Козицький пояснив, як відбувається реалізація проєкту євроколії «Варшава — Львів».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності