Залишив частину, бо у дім влучила ракета: на Львівщині покарали військового

суд
Фото: Freepik

Чоловік попросив суд суворо не карати, оскільки бажає служити і надалі у ЗСУ

Яворівський районний суд виніс вирок військовослужбовцю, який самовільно залишив військову частину.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №944/4785/22.

Зазначається, що чоловік покинув військову частину та був відсутній на військовій службі у період  з 14 червня 2022 року до 22 вересня 2022 року. 22 вересня чоловік добровільно з’явився до Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину та розкаявся. Він пояснив, що покинув військову частину, оскільки у житловий будинок, в якому він проживає, влучила ракета, і він був змушений їхати, щоб рятувати майно. Також чоловік попросив суд суворо не карати, оскільки бажає служити і надалі у ЗСУ.

Так, суд вирішив визнати чоловіка винним у самовільному залишенні військової частини та призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Втім, його звільнили від відбування покарання зі встановлення випробувального терміну 1 рік.

Нагадаємо, у Львові суд покарав працівника СБУ, який, повернувшись зі службового відрядження із зони АТО, привіз із собою боєприпаси. З відрядження із зони проведення антитерористичної операції обвинувачений повернувся у травні 2019-го. До Львова чоловік привіз 90 патронів до автомата Калашникова та 32 патрони до пістолета Макарова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності