Козицький пояснив, як відбувається реалізація проєкту євроколії «Варшава — Львів»

Козицький пояснив, як відбувається реалізація проєкту євроколії «Варшава — Львів»

На першому етапі було витрачено 63 мільйони євро

У 2022 році на Львівщині завершили перший етап проєкту євроколії «Варшава — Львів». Наразі ж відбувається реалізація другого етапу. Метою цього є покращення пасажирських перевезень та розвантаження автомобільних пунктів пропуску.

Про це начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Telegram за підсумками зустрічі з керівником польської залізничної компанії PKP LHS Збігнєвом Траціхлебом.

За словами очільника ЛОВА, на Львівщині провели роботи, пов’язані з реалізацією першого етапу євроколії зі Львова до Варшави, загальною вартістю 63 млн гривень — це кошти Регіональної філії «Львівська залізниця» та місцевих бюджетів.

«У 2022 році ми зі своєї сторони завершили перший етап проєкту: відновили колію європейського зразка на ділянці «Рава-Руська — Хребенне» протяжністю 8 км, частково відремонтували вокзал, розмістили пункти митного та прикордонного контролю, відкрили касу міжнародного продажу», — пояснив Максим Козицький.

Він зазначив, що цього року відбудеться перехід до другого етапу. Водночас президент PKP LHS Збігнєв Траціхлеб сказав, що є певні труднощі в реалізації проєкту — не вистачає рухомого складу.

Нагадаємо, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові повідомило, що поки не можна записатись на прийом до консульської установи для того, щоб оформити одну з послуг для неповнолітньої особи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності