Державні нагороди посмертно вручили чотирьом українським воїнам з Дрогобиччини

Державні нагороди посмертно вручили чотирьом українським воїнам з Дрогобиччини

Нагороди вручили відповідно до Указу Президента

Напередодні, 6 лютого, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк разом з начальником Дрогобицького РТЦК та СП Миколою Лисаком вручили державні нагороди родичам загиблих Героїв України у повномасштабній війні.

Про це йдеться на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Відповідно до Указу Президента України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагородили Героїв України: 

  • Романа Пурія. Нагороду вручили дружині захисника, сину та батьку;
  • Олега Стецишина. Нагороду вручили матері захисника;
  • Юрія Лавдира. Нагороду вручили дружині захисника, доньці та сину;
  • Тараса Михаця. Нагороду вручили дружині захисника та його двом донькам.

«Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила сина. Дружини чи дітей, яких більше не зможе обійняти найрідніша людина, проте ці найвищі державні нагороди повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв. І щоб ми щоразу пам'ятали: їхня жертва не є даремною. Їхня відважність та хоробрість залишаються у пам'яті наших дітей. Про них писатимуть книги та розповідатимуть  у школах. А ми ж зробимо все, щоби перемогти у цій війні та наблизити перемогу», — сказав начальник РВА Степан Кулиняк. 

Нагадаємо, захисника 103-ої бригади територіальної оборони Львівщини Володимира Коваліва посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності