Начальник військкомату Львівщини пояснив, чому повістки можуть приходити людям з інвалідністю

Начальник військкомату Львівщини пояснив, чому повістки можуть приходити людям з інвалідністю

Призовник і мобілізований — це не одне і те ж

Начальник Львівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Тіщенко розповів про інцидент у Бродах, коли людині з інвалідністю вручили повістку.

Він розповів в інтерв’ю «Львівській хвилі», що повістку принесли чоловіку, в якого не було кистей рук. Інформація про цю ситуацію з’явилася у соцмережах та облетіла всю країну.

За його словами, у 2012 році ця людина була визнана непридатною в мирний час і обмежено придатною у військовий час.

«Це був 2012 рік, коли про війну ще ніхто нічого не говорив. І на той період людину це, напевно, задовільнило. Він мав сказати: „А чому я обмежено придатний?“. Він мав бути виключеним, але його з обліку ніхто не виключив. В нас люди не розуміють деколи законодавства. І ця людина, коли їй принесли повістку, вона прийшла і каже: „А чому ви мене викликали?“. Їй кажуть: „Бачте, у вас є стаття така, ви є по призову на строкову службу обмежено придатний по цій статті медичній, а по мобілізації підлягаєте призову“», — розповів Тіщенко.

Він зазначив, що призовник і мобілізований — це не одне і те ж. Тому чоловіка з інвалідністю після інциденту направили на медичну комісію. Після проходження медкомісії людину виключили з військового обліку.

«Він [чоловік з інвалідністю — ред.] більше в військкоматі на військовому обліку стояти не буде. Але й у 2012 році був такий діагноз. Чому тоді не поставили правильно його, я не знаю. Зараз йому все зробили правильно», — зазначив начальник військкомату Львівщини.

Нагадаємо, повістки можуть роздавати будь-де — в громадських закладах, в транспорті тощо. Це можливо, оскільки в державі діє воєнний стан.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності