Де можуть роздавати повістки: пояснення начальника військкомату Львівщини

Де можуть роздавати повістки: пояснення начальника військкомату Львівщини

Воєнний стан передбачає, що кожен громадянин України має при собі носити обліковий військовий документ

Повістки можуть роздавати будь-де — в громадських закладах, в транспорті тощо. Це можливо, оскільки в державі діє воєнний стан.

Про це розповів начальник Львівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Тіщенко в інтерв’ю «Львівській хвилі».

За словами Тіщенка, воєнний стан передбачає, що кожен громадянин України має носити при собі обліковий військовий документ — це або приписне, або військовий квиток, або тимчасове посвідчення.

«І тоді, коли його зупиняють, він показує військовий квиток. Якщо там прописано, що він має відстрочку, його відпускають, якщо там нічого не прописано, йому вручають повістку і він йде у військкомат», — сказав Тіщенко.

Начальник військкомату Львівщини зазначив, що наразі повістки видаються для того, щоб людина прийшла у військкомат для уточнення мобілізаційних даних.

«Якщо вона нам підходить, і вона після проведення медкомісії є придатною до військової служби, в неї немає сімейних обставин, щоб її комісувати, вона буде мобілізована до ЗСУ. ОТГ виписують, керівники підприємств виписують, вони оповіщають людей наказом по підприємствах, і люди повинні з’явитись у військкомат», — додав він.

Нагадаємо, без наявного обліку військовозобов'язаних неможливо було б проводити мобілізацію. Більшість повісток не передбачають відправлення на фронт. 9 з 10 вручених запрошень до військкомату пов'язані саме з необхідністю уточнити інформацію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності