Шестикласнику зі Львівщини присвоїли звання кандидата у майстри спорту з шахів

Шестикласнику зі Львівщини присвоїли звання кандидата у майстри спорту з шахів

Хлопець займається шахами 5 років

Днями одинадцятирічному мешканцю Городка кваліфікаційна комісія Федерації шахів України присвоїла звання Кандидата в майстри спорту України.

Про це повідомили у Городоцькій громаді.

«Неабиякий здобуток, надто – для такого віку! І це результат великої праці юного шахіста та його успішного виступу в Кубку Львівської обласної шахової федерації 26-30 грудня. Змагаючись в турнірі А з нормою КМС, вихованець тренерів Ігоря Нощенка та Валерія Гриньова набрав необхідні для здобуття високого звання 6 очок», – розповіли у громаді.

Віталій Гичкевич – учень 6 класу Городоцької школи №5. Шахами займається впродовж 5 років.  

Талановитий хлопець вражає цілеспрямованістю. Ніщо не похитнуло його любові до шахів: ні пандемія, що позбавила можливості брати участь у змаганнях, ані звуки воєнних тривог, відключення світла та відсутність інтернету”, - йдеться у повідомленні.

«Віталік заслужив на таке визнання. Під час ковідних років працював так як ніхто. А коли турніри повернулись, сказав чудову фразу: “Випускайте звіра на волю!» І результат не забарився! Наш шахіст успішно пройшов важливий кваліфікаційний відбір на Кубок ЛОШФ з нормою КМС. Відтак максимально виклався на відповідальному турнірі, виконавши кандидатський норматив», — з гордістю говорить про успіхи свого вихованця тренер Ігор Нощенко.

Нещодавно хлопець також виборов медаль на онлайн-турнірі Чемпіонату Європи серед міст. Команда Львова, в складі якої грав Віталій, стала срібним призером змагання у віковій категорії U-12.

Нагадаємо, юні шахісти зі Львова стали срібними призерами шахового онлайн-чемпіонату Європи серед міст. Загалом участь у турнірі хлопців до 12-ти років взяли 13 команд з різних європейських міст. До початку турніру за рейтингом львів’яни були на сьомому місці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності