Максим Козицький зустрівся з Іриною Верещук: говорили про інтеграцію вимушених переселенців

Максим Козицький з Іриною Верещук

Вона відзначила обласні програми із реновації житла для проживання ВПО та фінансової підтримки релокованих й місцевих підприємств

Голова Львівської ОВА зустрівся з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

4 лютого у Львівську область з робочим візитом прибула Ірина Верещук. Разом з головою Львівської ОВА Максимом Козицьким вони обговорили інтегрування вимушених переселенців на Львівщині.

«Під час нашої зустрічі я наголосив: у Львівській області ми не ділимо жителів України на місцевих і ВПО. Є один український народ. Маємо працювати та допомагати одне одному на всіх рівнях, щоб вистояти та перемогти», — зазначив Максим Козицький.

Перебуваючи у Львівській області Ірина Верещук відвідала відремонтований будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу на Стрийщині. Туди від початку повномасштабної війни прибули вихованці та працівники Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко».

За словами Максима Козицького, від 24 лютого в області прийняли понад 500 тисяч людей, які втратили домівки й стали вимушеними переселенцями. Також на Львівщину релокували 225 підприємств, які перевезли зі собою частину працівників, крім того, вони створили в області понад 4 тисячі робочих місць.

Віцепрем'єр-міністерка України відзначила роботу Львівської ОВА та виокремила обласні програми із реновації житла для проживання ВПО та фінансової підтримки релокованих й місцевих підприємств. Ірина Верещук зазначила, що зараз по-особливому важливо не забували про місцеві підприємства, оскільки потрібно, щоб економіка держави працювала.

Нагадаємо, на Львівщині з’явиться особливе компактне модульне містечко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності