Випивали та посварилися: у Львові чоловік жорстоко зарізав товариша по чарці

в'язниця

Чоловіка покарали обмеженням волі на строк 4 роки 6 місяців

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який жорстоко заколов ножем свого товариша по чарці.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №464/93/20.

Вбивство сталося у січні 2020 року. Чоловік разом із потерпілим випивали у квартирі, як у них виник конфлікт, який переріс у бійки. Під час сутички зловмисник взяв ніж та наніс численних колото-різаних ран по всьому тілу. Внаслідок травм потерпілий загинув на місці події.

Обвинувачений вину у вбивстві не визнав та пояснив, що захищав себе. Як йдеться у вироку, у цей день у нього було день народження та до нього приїхала співмешканка. Втім, вони посварилися, тож вона поїхала.

За словами чоловіка, цілий день він спілкувався телефоном з друзями та рідними, алкоголь не вживав, близько 23-ої години поставив запікати качку у духовку, а сам пішов за сигаретами у магазин. Біля кіоску він познайомився із потерпілим, якого запросив додому.

Обвинувачений у квартирі разом з потерпілим спілкувались та випили невелику кількість алкоголю. В якийсь момент між ними виник конфлікт, під час якого потерпілий вдарив обвинуваченого ножем у брову та порізав повіку.

Намагаючись захиститися, чоловік вихопив у потерпілого ніж та вдарив останнього декілька разів у живіт. Розповів, що не може пригадати, скільки саме ударів завдав чоловіку та подальший розвиток подій, оскільки знаходився у шоковому стані.

«Коли він отямився, то побачив, що він стоїть у коридорі, а потерпілий не рухається, і біля нього багато крові. Тому він нічого не рухав, подзвонив на службу 102 і сказав, що обороняючись, він вбив людину. Чи викликав швидку, не пам`ятає. Надалі він вийшов у під`їзд будинку, де зустрів працівників поліції. Додатково вказав, що освідування на стан сп`яніння не проводили. В останньому слові вказав, що шкодує про вчинене», — йдеться у судовому вироку.

За словами співмешканки, яка давала свідчення у суді, вночі, коли сталося вбивство, обвинувачений подзвонив до неї у сльозах та сказав, що на нього напали та хотіли порізати, а в його квартирі є труп. Правоохоронців на місце події обвинувачений викликав сам.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив визнати чоловіка винним в умисному вбивстві, вчиненому в стані сильного душевного хвилювання. Чоловіка покарали позбавленням волі на строк 4 роки 6 місяців. Строк відбуття покарання ухвалили рахувати з часу фактичного затримання, а саме — з 4 січня 2020 року.

Нагадаємо, Франківський районний суд м. Львова покарав чоловіка позбавленням волі на 15 років за пограбування магазину та вбивство двох співмешканок. Встановлено, що пограбування сталося у січні 2020 року. Чоловік, погрожуючи продавцеві канцелярським ножем, пограбував магазин. Він викрав 400 гривень, після чого покинув приміщення магазину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності