На Львівщині на 5 років посадили за ґрати жінку, яка підтримувала війну РФ проти України

суд
Фото: Freepik

Жінка визнала свою вину у скоєному

Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок жінці, яка підтримувала та виправдовувала війну Росії проти України.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №443/1303/22.

Відомо, що жінка — уродженка міста Вугледар Донецької області. Бувши зареєстрованою у соціальній мережі «Однокласники», у період з 22 лютого до 17 червня 2022 року поширювала контент в підтримку війни РФ проти України.

Зазначається, що акаунт у соцмережі їй зареєстрував брат близько 15 років назад, а додаток «Однокласники» поставила сусідка. Своїм акаунтом у соцмережі користувалася лише вона.

У судовому засіданні жінка визнала свою вину у скоєному та пояснила, що її квартиру розбомбили та вона втратила все майно і роботу. Особисте життя тут у неї не склалося, тож вона вирішила повернутися до батьків на тимчасово окуповану територію.

«Боялася, що не пройде фільтрацію, тому і постила такі речі за допомогою телефону у соціальній мережі «Однокласники», у якій має зареєстрований акаунт, щоб у разі перевірки телефону це було видно», — йдеться у поясненні.

Також вона зазначила, що вірила у мир і Мінські домовленості, сама пости не писала, а лише перепощувала. Також, за словами жінки, вона вважає, що дії Російської Федерації є неправильними, усвідомлює, що вчинила злочин, та більше так вчиняти не буде.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав жінку винною у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України. Жінку покарали обмеженням волі на строк 5 років без конфіскації майна та без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, у Львові посадили за ґрати на 13 років зрадника з «Луганської народної республіки». Зрадник, перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Довжанськ Луганської області, перейшов на бік ворога.

Чоловік 24 лютого 2022 року добровільно прибув до пункту збору мобілізованих терористичної організації «ЛНР» та вступив до її лав, де отримав військову форму та зброю. У період з 24 лютого до 6 вересня 2022-го зрадник виконував обов’язки «стрільця» у різних видах бою проти Збройних Сил України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності