Із серпня значився як зниклий безвісти: на фронті загинув енергетик зі Львівщини

Загиблий захисник України
Фото: pexels

Днями тест ДНК підтвердив непоправне

На фронті віддав своє життя за Україну Богдан Калагурський, капітан 106-го механізованого батальйону 63-ої бригади ЗСУ, головний інженер Центрального РЕМ.

Про це 30 січня повідомили у ПрАТ «Львівобленерго».

Останній бій Богдана Калагурського проти російських окупантів відбувся ще у серпні 2022 року у селі Благодатне Миколаївської області. Після цього він значився серед тих, хто пропав безвісти, але днями тест ДНК підтвердив непоправне.

«Богдан Калагурський був не лише справжнім професіоналом своєї справи, а й патріотом, який не словами, а ділами доводив свою любов до України. У 2015-2016 роках воював проти окупантів у зоні АТО, а від початку повномасштабної війни одразу приєднався до лав ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Колеги згадують Богдана Калагурського як принципового, вимогливого, справедливого керівника та водночас хорошу, добру людину, друга, на якого завжди можна покластися.

Додамо, що похорон відбудеться у вівторок, 31 січня, об 11-ій годині у селі Оброшине по вул. Шкільній, 9а (від будинку процесія вирушить до церкви святого великомученика Дмитрія).

Біографічна довідка Героя

Богдан Петрович Калагурський народився 17 квітня 1978 року в селі Оброшине Пустомитівського району Львівської області. Після завершення Оброшинської середньої школи навчався у Національному університеті «Львівська політехніка» на електроенергетичному факультеті за спеціальністю «Електротехнічні системи електроспоживання».

З квітня 2001 року Богдан Калагурський почав працювати у ПрАТ «Львівобленерго». Пройшов всі кар’єрні сходинки від електромонтера ОВБ до заступника начальника служби охорони праці та головного інженера Центрального РЕМ.

У Героя залишились дружина Галина і доньки Софія та Катерина.

Нагадаємо, під час виконання бойового завдання загинув військовий зі Львівщини Козбур Олександр Васильович, 1974 року народження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності