• Головна
  • Новини Львівщини
  • З’явилися подробиці у справі скандального подарунка очільника патрульної поліції Львівщини своїй дівчині

З’явилися подробиці у справі скандального подарунка очільника патрульної поліції Львівщини своїй дівчині

З’явилися подробиці у справі скандального подарунка очільника патрульної поліції Львівщини своїй дівчині

Так поліцейський привітав свою дівчину з іменинами ще 13 січня

Керівник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко подарував перепустку своїй дівчині Василині Софранюк (Федюк) у своєму службовому кабінеті.

Про це написала журналістка Вікторія Балицька на своїй сторінці у Facebook.

«На відео його кабінет. Я його впізнаю, бо бувала там по роботі… В будівлі УПП пропускний режим. Стороння особа так просто зайти туди не може. Треба «на буді» пояснити хто ти, до кого, по якій справі, пред’явити документ, що посвідчує особу, і лише тоді тебе впустять в середину. Або не впустять. На яких підставах, яким чином стороння особа В. заходила в УПП? Чому приватні справи особистого характеру відбуваються в робочому кабінеті начальника поліції?», запитує журналістка у своєму дописі.

Вікторія Балицька наголошує, що «це може свідчити про втрату зв’язку з реальністю поліція керівником сприймається як своя власність, як ресурс для задоволення своїх потреб».

Журналістка пише, що знімає це відео поліцейський з керівного складу. Відбувалося все це ще 13 січня, на Василя. Таким чином поліцейський привітав свою дівчину з іменинами.

Нагадаємо, що дівчина Романа Пилипенка, очільника патрульної поліції Львівщини, Василина Софранюк (Федюк) після скандального відео в мережі закрила свою сторінку в соціальних мережах.

У соцмережах пишуть, що Василині Софранюк 30 років, вона розлучена, має неповнолітнього сина і є донькою митника.

За інформацією ЗМІ, вона працює помічницею депутата Львівської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Андрія Думи. Також Софранюк обіймає посаду головного спеціаліста відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва в апараті Львівської обласної ради.

Як розповіла сама Софранюк на скандальному відео, вона їздить за кермом Mercedes. 

Нагадаємо, керівника Управління патрульної поліції Львівської області Романа Пилипенка відсторонили від виконання службових обов'язків.

Керівництво Департаменту патрульної поліції призначило службове розслідування.

Додамо, що у Львові заборонений в'їзд на площу Ринок приватним автомобілям.

За процедурою, ЛКП «Ратуша-сервіс» видає перепустки на заїзд на площу Ринок у Львові після погодження на виконкомі.

Сьогодні, 23 січня, стало відомо, що перепустка, подарована очільником патрульної поліції Львівщини, є недійсною. Про це на брифінгу сказала керівниця ЛКП «Ратуша-сервіс» Ірина Тихоліз.

«Червоні» перепустки такого типу, яка була на відео, за її словами, втратили чинність у березні 2021 року, і їх замінили новими зразками.

«Тепер перепустки такого типу замінили «коричневими». Їх мали службові машини, для разових заїздів, обслуговування делегацій, обслуговування реставраційних робіт. Вона діє як разова та є тимчасовою для категорії «Д». Такі перепустки не продаються, лише йдуть чітко з реєстру через ЦНАП. Просто прийти, принести листочок і попросити перепустку не можна»,  зазначила вона.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності