На 83-му році життя помер видатний науковець з Дрогобиччини Юрій Кишакевич

На 83-му році життя помер видатний науковець з Дрогобиччини Юрій Кишакевич

Протягом усієї своєї професійної діяльності він розробляв і втілював у життя основні засади навчально-виховної роботи Дрогобицького університету

У неділю, 22 січня, на 83-му році життя перестало битися серце Юрія Кишакевича кандидата фізико-математичних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (1980-2015 рр.).

Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

«Протягом усієї своєї професійної діяльності він розробляв і втілював у життя основні засади навчально-виховної роботи Дрогобицького університету, підтримуючи усе нове й прогресивне, що формувало висококваліфікованих фахівців, національно свідомих патріотів нашої держави. Всі свої зусилля він спрямовував не лише на підвищення рівня підготовки вчителів Дрогобицького вишу, але й на покращення якості української освіти в цілому», йдеться у повідомленні.

Довідково:

Народився Юрій Кишакевич 30 вересня 1940 року у м. Лежайську Жешувського воєводства (Польща). В 1945 році сім’я Кишакевичів переселилася в Україну, в місто Городенка на Івано-Франківщині, а згодом переїхала до міста Борислава, де Юрій Львович із золотою медаллю закінчив середню школу і вступив у 1957 році на фізико-математичний факультет Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (тоді інституту), який закінчив із червоним дипломом.

Після завершення навчання у 1962 році керівництво інституту, з огляду на визначні здобутки й успіхи в навчанні та науковій роботі, прийняло Юрія Кишакевича на посаду асистента викладача кафедри математичного аналізу.

У Дрогобицькому державному педагогічному університеті Юрій Кишакевич пройшов шлях від асистента до проректора з науково-педагогічної роботи. Також він був ініціатором створення та першим директором Дрогобицького ліцею.

У 2013 році з ініціативи Юрія Кишакевича було засновано літературно-мистецьку академію «Країна Франкіана». З того часу «Країна Франкіана» проводиться щорічно.

Нагадаємо, 14 січня на 88-му році життя помер відомий український географ, завідувач кафедри економічної та соціальної географії географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, заслужений діяч науки та техніки України, доктор географічних наук Олег Іванович Шаблій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності