На Львівщині помер учасник ОУН: не дожив до 100-ліття три місяці

На Львівщині помер учасник ОУН: не дожив до 100-ліття три місяці

Був учасником легендарного бою під Бродами

Сьогодні, 15 січня, не доживши лише трьох місяців до столітнього ювілею, помер учасник ОУН, хорунжий легкої артилерії, герой української дивізії «Галичина» Мирослав Бабський.

Про це пишуть на сторінці Сокальської міської ради

Мирослав Бабський народився 8 квітня 1923 року в м. Сокаль у сім’ї українських патріотів. Вчився у Сокальській гімназії, а потім у гімназії, створеній митрополитом Андреєм Шептицьким.

«Двадцятирічним юнаком пішов за покликом старійшин з ОУН до лав менш ворожої для батьківщини німецької армії. Вишкіл дивізійників проходив у Мюнхені в 1943 році, де й отримав офіцерський чин. Був учасником легендарного бою під Бродами. Щиро співчуваємо родині з приводу смерті Мирослава Бабського. Вічна пам'ять!» — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у суботу, 14 січня, на 88-му році життя помер відомий український географ, завідувач кафедри економічної та соціальної географії географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, заслужений діяч науки та техніки України, доктор географічних наук Олег Іванович Шаблій.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності