У Львові сталося декілька ДТП: патрульні нагадують, як уникнути аварій під час приморозків

Аварія на дорозі

Патрульні нагадують, що восени та взимку дистанція між автомобілями повинна бути більшою, ніж в іншу пору року

У п’ятницю, 13 січня, у Львові сталося кілька ДТП, супутньою причиною яких могла стати ожеледиця.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Поліцейські нагадують, як уникнути аварійних ситуацій під час приморозків:

  • Початок руху в умовах приморозків має бути плавним. Намагайтесь встановити сидіння так, щоб вам було зручно, і не забувайте пристебнутись ременем безпеки.
  • Рухаючись по слизькій дорозі, намагайтесь їхати з однаковою швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами. В жодному разі не виїжджайте на дорогу на літній гумі! На автомобілі повинні бути встановлені зимові шини при температурі повітря + 5-7 градусів за Цельсієм. До того ж, на всі чотири колеса повинні бути встановлені однакові шини. Це забезпечить однакове зчеплення всіх коліс з дорожнім покриттям.
  • Найважливіша вимога — дотримання дистанції. Восени та взимку дистанція між автомобілями повинна бути більшою, ніж в іншу пору року. На дорозі, покритій льодом, намагайтесь їхати у смузі із найбільш інтенсивним рухом. Там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі тане швидше, і рух там безпечніший.
  • Якщо вам потрібно зупинитись на дорозі, постарайтесь знайти місце, вільне від ожеледиці. Бажано не зупинятись на підйомах і спусках. Зрушувати з місця в таких місцях при поганому зчепленні дуже складно і небезпечно. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь, щоб не робити цього під час самого підйому. На слизькій дорозі, покритій льодом, можна втратити контроль над автомобілем.

Нагадаємо, на Львівщині протягом 2022 року зареєстрували 9190 ДТП, 1796 з них — з постраждалими.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності