На Львівщині провели в останню путь нацгвардійця, який загинув у бою на Луганщині

На Львівщині провели в останню путь нацгвардійця, який загинув у бою на Луганщині

З початком російської агресії за покликом серця воїн пішов захищати Батьківщину

У неділю, 8 січня, на площі Пам'яті у Самборі скорботно та на колінах жителі громади зустріли 41-річного загиблого захисника України Сергія Калину. Після спільної молитви тіло Героя колоною супроводили до залу органної та камерної музики, де відбувся парастас та чин похорону.

Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Сергій Калина народився та навчався у Самборі, закінчив СШ №3. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті імені Івана Франка, за фахом — географ.

«Сергій не був професійним військовим, але більш за все любив Україну. Це було видно у кожному його вчинку. У час Революції Гідності на майдані Незалежності боровся за демократичні цінності», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початком російської агресії за покликом серця Герой пішов захищати Батьківщину. Брав участь в АТО та ще тоді побував у гарячих точках на східному фронті. Після повернення у цивільне життя ще більше перейнявся долею України. Вступив на історичний факультет ЛНУ імені Івана Франка та здобув другу вищу освіту.

«Усі, хто знав Сергія, пам'ятають його активну громадянську позицію. Він ніколи не намагався бути у центрі уваги, скромний і разом з тим розумний та ініціативний. Сергій з побратимами займався патріотичним вихованням молоді, зокрема проводив заняття, на яких охоче розповідав про історію України, свій досвід у протистоянні російським окупантам та способах поводження зі зброєю. Він був активним учасником громадських організацій. Не гучними словами, а справжніми діями демонстрував любов до України і народу. Важко згадати про патріотичний захід, громадські обговорення, слухання, у яких би Сергій не брав участі. Він завжди мав цікаві ідеї й не боявся їх втілювати», — кажуть у міськраді.

У лютому 2022 року, коли Росія повномасштабно вторглася в Україну, Сергій Калина перебував у Києві. Він добровільно вступив до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю від ворога. Служив у 27-й бригаді Національної гвардії. Брав участь у боях за Бучу, воював поблизу Києва, Чорнобиля та на Харківщині. Сергій проявив себе як мужній воїн. Напередодні Нового року президент України підписав указ про нагородження старшого солдата Сергія Калини медаллю «За військову службу Україні».

«А вже 3 січня героя не стало. Він загинув як справжній воїн - у бою з ворогом. Куля російських окупантів обірвала життя українського захисника неподалік міста Кремінна на Луганщині», — зазначили у Самбірській міській раді.

Сергія Калину поховали як Героя, з усіма військовими почестями, на Меморіалі Героям України у Самборі. У захисника залишилися батько, дружина та донька.

Щирі співчуття рідним та близьким воїна. Вічна пам'ять і слава Герою!

Нагадаємо, на фронті під час оборони населеного пункту Соледар Донецької області загинув солдат із Самбірщини Василь Гладьо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності