Обдурювали ВПО та викрадали їх гроші: львівські правоохоронці викрили групу шахраїв

Обдурювали ВПО та викрадали їх гроші: львівські правоохоронці викрили групу шахраїв

Наразі тривають слідчі дії й вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів

Правоохоронці зі Львівщини повідомили про підозру чотирьом шахраям, які обкрадали людей за допомогою так званих фішингових сайтів.

Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

Підозрювані здійснювали масове розсилання смс-повідомлень з інформацією про можливість отримання допомоги від держави для внутрішньо переміщених осіб, вказуючи посилання на фейкові сайти банківських установ, з метою заволодіння кодами доступу до банківських рахунків потерпілих. Далі зловмисники втручались в роботу вебресурсів банків України та незаконно заволодівали коштами жертв шахрайської схеми.

Фігурантів справи затримали правоохоронці, а роботу фішингових вебресурсів заблоковано. Під час обшуків у них було виявлено та вилучено мобільні телефони, десятки сім-карток операторів зв’язку, комп’ютери та ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки та готівку в сумі 13 500 доларів США і 1 900 євро.

Зловмисникам повідомили про підозру за фактом створення, керівництва злочинною організацією, а також участь у ній, несанкціонованого втручання в інформаційні (автоматизовані) системи під час дії воєнного стану та шахрайстві з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 361, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України). Наразі тривають слідчі дії й вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП у Львівській області, за оперативного супроводу УСБУ у Львівській області.

Нагадаємо, у Львові викрили кримінального авторитета, який організовував доставку і збут наркотиків на територію СІЗО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності