Зі Львівщини бійцям на фронт передали машини-амфібії (фото)

Зі Львівщини бійцям на фронт передали машини-амфібії (фото)

Машини адаптовані для перевезення поранених на лінії воєнних дій, де цивільна медицина не працює

Зі Стрия, що на Львівщині, бійцям на фронт передали дві машини-амфібії. Модернізували транспорт на гусеницях на заводі «Діскавері». Це унікальна і дуже потрібна техніка в умовах війни.

Про це повідомили у Стрийській міській раді.

Зазначається, що машини адаптовані для перевезення поранених на лінії воєнних дій, де цивільна медицина не працює. Амфібії марки Volvo шведського виробництва привіз до Стрия координатор від Головного управління розвідки Міноборони України Руслан Ільницький.

«Працівники заводу у неробочий час на волонтерських засадах взялися до перевтілення транспорту. Результат надихнув на продовження проєкту, тож в планах ще не менше 10-20 амфібій», — йдеться у повідомленні.

Всі, хто має бажання долучитися до проєкту, можуть написати на електронну адресу: [email protected].

Нагадаємо, львівська 103-тя бригада Сил територіальної оборони Збройних Сил України отримала сучасний автономний пересувний медико-стоматологічний пункт.

Довідково:

Всюдихід Volvo Bandvagn 202 був розроблений для транспортування військ і техніки через сніг або болотисті місцевості в північних районах Швеції. Bv 202 використовувався силами НАТО і замінив стару шведську Snow Trac ST4 Over-snow Vehicle, яка використовувалася британською Королівською піхотою. Виробництво Bandvagn 202 Bv почалося в 1964 році й закінчилося в 1981 році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності