Городоцька громада на колінах зустріла загиблого Героя

Городоцька громада на колінах зустріла загиблого Героя

У лавах ЗСУ Іван Павлишин служив з 2013 року у лавах 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила

У Городку місцеві жителі на колінах зустріли загиблого захисника Івана Павлишина. Чин панахиди за полеглим 28-річним воїном із Заверешиці відслужили військовий капелан о. Степан Целень та священники Броніслав Гринишин й Василь Гопей.

Про це повідомили у Городоцькій міській територіальній громаді.

«Для Івана служіння Україні було свідомим вибором, покликанням. Він є повним кавалером орденів «За мужність» (І, ІІ та ІІІ ст.), нагороджений відзнакою «Народний герой України», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у лавах Збройних Сил України Іван Павлишин служив з 2013 року у лавах 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила. З 2014-го, не вагаючись, став на захист України. Спершу воював у танкових військах, далі ж — у розвідувальному підрозділі.

Іван Павлишин — учасник звільнення Ямполя, Закотного, Лисичанська, а також боїв за Луганщину. Повномасштабне вторгнення зустрів на сході. Відстоюючи Попасну, зазнав поранення в око, та повернувся на передову.

«Він жив достойно, боровся як Герой і помер як Герой. Від імені всієї громади висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого», — зазначили у міськраді.

У неділю, 25 грудня, о 10:00 відбудеться чин похорону Героя у його рідному селі.

Нагадаємо, розвідник із Заверешиці Іван Павлишин поліг 20 грудня під час мінометного обстрілу. Він отримав несумісні з життям поранення. У захисника залишилися мати та брат, який теж стоїть на захисті України.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності