Від початку року на Львівщині покарали понад 8 тисяч нетверезих водіїв

Від початку року на Львівщині покарали понад 8 тисяч нетверезих водіїв

Правоохоронці застерігають, що традиційно в грудні українці починають святкувати — попереду Різдво, Новий рік та інші зимові свята, які завершуються ближче до кінця січня

Від початку року поліцейські Львівщини виявили та притягнули до відповідальності 8 378 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Правоохоронці нагадали, що нетверезий водій несе потенційну загрозу усім учасникам дорожнього руху. Навіть найменші дози алкоголю впливають на організм людини, зокрема порушуються:

  • координація рухів;
  • швидкість реакції;
  • зір.

«Це обов’язково впливає на керування автомобілем — водій не може адекватно оцінювати дорожню обстановку, вчасно реагувати на її зміни, що призводить до ДТП, часто — з травмованими та загиблими», наголошують поліцейські.

Водночас правоохоронці застерігають, що традиційно в грудні українці починають святкувати — попереду Різдво, Новий рік та інші зимові свята, які завершуються ближче до кінця січня.

«Знову ж таки, традиційно, такі святкування передбачають застілля з розпиванням спиртного, після чого деякі водії дозволяють собі керувати транспортними засобами у нетверезому стані, інколи вчиняючи дорожньо-транспортні пригоди», — зазначили правоохоронці.

Поліцейські додали, що усі можливі наслідки керування транспортними засобами водіями, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, передбачені чинним законодавством, зокрема статтею 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, від початку 2022 року понад 20 тисяч порушників швидкісного режиму на Львівщині притягнули до відповідальності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності