На Львівщині залишилось 4 тис. вакансій: середній розмір зарплати — понад 10 тис. гривень

На Львівщині залишилось 4 тис. вакансій: середній розмір зарплати — понад 10 тис. гривень

Від початку цього року майже 7 тис. працедавців подали до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості інформацію про наявність майже 28 тис. вакансій

Станом на початок грудня в області залишалися понад 4 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Із них 2,8 тис. — для робітників, майже 1,0 тис. – для службовців і 0,3 тис. — для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Про це йдеться на сторінці Львівського обласного центру зайнятості.

Від початку цього року майже 7 тис. працедавців подали до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості інформацію про наявність майже 28 тис. вакансій.

Найбільшою була потреба у працівниках на підприємствах переробної промисловості, закладах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, а також на фірмах транспортної сфери.

«Наприкінці цьогорічного листопада на зареєстрованому ринку праці кількість вакансій повністю задовольняла пропозицію робочої сили, зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. В області на одне вільне робоче місце претендував 1 робітник, 3 службовці та 2 особи без професії. Найскладніше знайти роботу керівникам і менеджерам: одна вакансія — на 5 кандидатів з числа безробітних».

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,2 тис. грн, що на 1,3 тис. грн більше, аніж було на початку грудня торік.

Серед актуальних пропозицій працевлаштування 21% припадав на вакансії з мінімальною зарплатою, 74% — з винагородою, розмір якої коливався від мінімальної до середньої зарплати в області.

А ще 5% варіантів роботи було із заробітком, що перевищував середньообласний показник.

Нагадаємо, на початку вересня 60% вакансій в Україні припадало на три міста — Київ, Львів та Дніпро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності