Максим Козицький розповів про головне на Львівщині за тиждень

Максим Козицький розповів про головне на Львівщині за тиждень

Вифлеємський вогонь та листи від шахраїв

На Львівщину цього тижня вже традиційно прибув Вифлеємський вогонь миру. Цьогоріч це особливий символ — тепла, любові та віри в Божу опіку та перемогу.

Про це йдеться на сторінці керівника військової адміністрації Львівщини Максима Козицького у Telegram.

«Мав нагоду передати вогонь з Вифлеєма воїнам 103 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України зі Львівщини, які перебувають на Харківщині», — написав Максим Козицький.

Також цього тижня стало відомо про шахраїв, які від імені керівника Львівської обласної військової адміністрації надсилали на електронні адреси жителів Львівської області, зокрема підприємців, листи з проханням зробити внесок на ЗСУ.

«Це злочинна схема — ні я, ні Львівська ОВА, ні РВА таких зборів не проводять. Якщо ви також отримали подібний лист, одразу звертайтесь у поліцію», — наголосив керівник ОВА.

«Ще один фейк, який поширюють у мережі — підроблений лист від керівника «Укренерго» про відновлення експорту української електроенергії за кордон. Насправді експорт електроенергії не відбувається з 11 жовтня. У відключеннях електроенергії винні росіяни, які атакують українську енергетичну інфраструктуру», — зазначає Максим Козицький.

Бродівська, Рава-Руська та Козівська громади розробили програми економічного розвитку, які допоможуть вирішувати економічні та соціальні проблеми, у межах проєкту «Формування програм місцевого економічного розвитку через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя територіальних громад» в межах гранту від USAID. Цей проєкт охопив 10 громад області.

У межах ініціативи «1000 автомобілів свободи» разом із найбільшим американським фондом «Help Heroes Of Ukraine» зі Львівщини відправили на першу лінію оборони 20 пікапів та 3 хамери; разом з благодійним фондом «Поможи Україні» та благодійною організацією «Фонд український легіонер» передали підрозділу полку «A30В» позашляховик, легкові машини, тягач з причепом та «швидку».

На Львівщині у закладах культури до кінця року створять 8 інтерактивних й пізнавально-інформаційних просторів для адаптації дітей з числа ВПО та зближення з місцевими жителями. Проєкт реалізують у межах співпраці благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка» та Львівської ОВА.

Нагадаємо, Максим Козицький відповів на претензії людей про відключення світла на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності