• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ледь не загинув у свій день народження: у Львові проходить реабілітацію історик, поранений під Лиманом

Ледь не загинув у свій день народження: у Львові проходить реабілітацію історик, поранений під Лиманом

реабілітація-чоловік

У стегно чоловіка потрапили 9 уламків

У Львові проходить реабілітацію історик, який потрапив під мінометний обстріл, визволяючи Лиман. Зараз він знову вчиться ходити в Центрі «Незламні».

Про це 9 грудня повідомляє Перше медичне о’днання Львова.

Оресту Круковському — 52 роки. Він історик Музею національно-визвольної боротьби у Львові, з перших днів повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ.

Він пів року був на східному напрямку фронту.

27 вересня, у свій День народження, Орест разом з побратимами пішов у наступ. Завданням було звільнити тимчасово окупований Лиман.

Дев'ять уламків в стегно - подарунок на День народження

Він мало не загинув на свій День народження. Львівський історик, який потрапив під мінометний обстріл, визволяючи Лиман, знову вчиться ходити. Реабілітацію чоловік проходить в Центрі “Незламні” Перше медичне об'єднання Львова. Оресту Круковському - 52 роки. Він історик Музею національно-визвольної боротьби у Львові, з перших днів повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ. Чоловік каже: інакше вчинити просто не міг.«Коли почалася війна, прийшов час не тільки розповідати про цю боротьбу, а самому взяти в руки зброю». Пів року на фронті, східний напрямок. Запеклі бої. Попри постійну небезпеку, Оресту вдавалося залишитися неушкодженим. Та не того дня. 27 вересня, у свій День народження, Орест разом з побратимами пішов у наступ. Завданням було звільнити тимчасово окупований Лиман. І наші армійці за кілька днів його виконали, от тільки Ореста з ними уже не було. Чоловіка накрило мінометним обстрілом. Пригадує, відчув тупий удар в стегно - це були 9 уламків. Полилася кров. Зупинити її самотужки не вдавалося. Чоловік розумів: це може бути кінець. На допомогу прийшов товариш. Він наклав Оресту турнікет. Ще за секунду, наче нізвідки, з’явилася автівка з нашими військовими і лікар, який надав першу допомогу. Розбитою ґрунтовою дорогою захисника везли до Краматорська. Ніхто не знав, чи встигнуть довезти: на шляху до лікарні Орест втратив близько двох літрів крові. Кілька операцій у Краматорську і Дніпрі, із ран чоловіка витягнули усі уламки. Саме тоді і стало зрозуміло: Орест не відчуває ноги. Лікарі припустили: чутливість може відновитися, але потрібна дуже хороша реабілітація. Саме у такому стані евакуаційним потягом захисника і доправили у Львів. У нашому Національному реабілітаційному центрі «Незламні» місяць тому Орест розпочав реабілітацію. Золоте правило в реабілітації - встановити ціль, до якої рухаються пацієнт з командою. Адже найефективніше відновлення відбувається тоді, коли є абсолютне розуміння: для чого це людині. Наш незламний історик Орест Круковський чітко сказав: йому потрібно відновитися і ходити, аби знову повернутися на фронт. Відтак щодня по кілька годин з ним працюють спеціалісти. І успіхи є. Поступово чутливість у нозі відновлюється. Це означає, що чоловік зможе добитися поставленої цілі. Поки захисники та захисниці щодня надихають нас своїм героїзмом та мужністю, наші лікарі продовжують тримати медичний фронт. Аби українці були певні: медики потурбуються про кожного, хто потребуватиме допомоги.UNBROKEN Ukraine : рятуємо, протезуємо та реабілітуємо українців в Україні.#незламні_українці

Posted by Перше медичне об'єднання Львова on Friday, December 9, 2022

Позиції бійців накрили мінометним обстрілом. У стегно чоловіка потрапили 9 уламків. Побратим наклав Оресту турнікет.

Захисника везли до Краматорська. На шляху до лікарні Орест втратив близько двох літрів крові.

Під час операцій у Краматорську і Дніпрі із ран чоловіка витягнули усі уламки. Потім евакуаційним потягом захисника доправили у Львів.

У нашому Національному реабілітаційному центрі «Незламні» місяць тому Орест розпочав реабілітацію.

Щодня по кілька годин з істориком працюють спеціалісти. Поступово чутливість у нозі чоловіка відновлюється.

Нагадаємо, у Львові лікарі Національного реабілітаційного центру «Незламні» три місяці боролися за життя 12-річного хлопця, у якого уламок в голові спровокував інфаркт мозку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності