У Львівській області створять групу, яка регулюватиме джипінг

У Львівській області створять групу, яка регулюватиме джипінг

Зокрема, планують розробити санкції покарання та модель контролю за дотриманням виконання покарання

У Львівській області планують сформувати робочу групу, яка працюватиме над питанням врегулювання джипінгу.

Таке рішення прийняли 9 грудня на нараді ЛОВА щодо врегулювання джипінгу та захисту природи і шляхів активного туризму в області.

Зокрема, планують розробити санкції покарання та модель контролю за дотриманням виконання покарання, пропозиції, де міг би бути дозволений джипінг, мотокрос та рух іншого моторизованого транспорту (ліцензування).

Йдеться про перегони, ралі, трофі-рейди та інші заходи, які відбуваються з використанням важкопрохідної техніки (автомобілі, багі, квадроцикли) на природних територіях.

Група сформує пропозиції відповідних змін до законодавства, де необхідно — із дієвими процедурами планування, попередження, контролю на рівні громад. Спільно з КМУ та депутатським корпусом опрацює пропоновані зміни до законодавства України.

Також група на місцях моніторитиме дотримання норм закону та підзаконних документів на території області, її учасники будуть долучені до комунікації та просвітництва з цього питання.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало про те, що таке джипінг, чим він шкодить довкіллю та як можна врегулювати пересування на транспорті підвищеної прохідності у горах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності