У Самборі провели в останню путь двох військових, які віддали життя за Україну

У Самборі провели в останню путь двох військових, які віддали життя за Україну

Воїни загинули на сході України, воюючи з російськими окупантами

У четвер, 8 грудня, Самбірська громада на колінах та з молитвою зустріла двох захисників України — самбірчанина Миколу Слуцького та Василя Цюркало із села Бітля.

Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Василь Цюркало, 1997 року народження, воював у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Загинув 3 грудня під час виконання бойового завдання неподалік Бахмута, де зараз точаться найзапекліші бої. Тіло Героя поховають у рідному селі.

Натомість з Миколою Слуцьким прощалися в залі органної та камерної музики. Рідні, близькі, друзі, знайомі та пересічні самбірчани віддали останню шану мужньому воїну.

«Уродженець Борислава, своє життя він пов'язав із Самбором. Тут бував з дитинства у бабусі, згодом вчився, працював, одружився і став батьком двох синів», — йдеться у повідомленні.

Микола Слуцький закінчив Самбірський технікум економіки та інформатики, а пізніше — Львівський національний університет імені Івана Франка, займався приватним бізнесом. Він захоплювався футболом, але через травму змушений був обмежувати себе у тренуваннях. Свою любов до цієї гри втілив у дітях.

Чоловік завжди мав активну життєву позицію, був учасником Революції Гідності і ніколи не залишався байдужим до чужого болю. Друзі та знайомі згадують Миколу Слуцького як веселу й життєрадісну людину, готову завжди прийти на допомогу.

«Він не був професійним військовим, проте мріяв про службу з дитинства, адже військовим був його дідусь. А коли війна постукала у наш дім, без вагань прийняв рішення стати на захист України. У перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну він вступив у лави Територіальної оборони Самбірщини», — зазначається у повідомленні.

Разом з побратимами вирушив на схід України. Зокрема, був у складі військовослужбовців, які заходили в Ізюм після його звільнення. На буремному східному напрямку під час боїв за незалежність України і обірвалося життя солдата Миколи Слуцького. У загиблого залишилися дружина та двоє дітей, батьки, бабуся та сестра.

Поховали Героя з усіма військовими почестями біля Меморіалу Героям України.

Нагадаємо, 6 грудня під час бойового зіткнення з противником та обстрілу в районі населеного пункту Опитне Бахмутського району Донецької області загинув військовослужбовець зі Львівщини Сибаль Віктор Володимирович.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності