Доходи Львівщини за 10 місяців збільшилися на майже 10%: ситуація в інших регіонах 

Загалом доходи українців впали на 16%

Доходи Львівщини збільшилися майже на 10%. 

Про це сьогодні, 8 грудня, повідомив народний депутат України Ярослав Железняк. 

До переліку регіонів, які не лише зберегли сталий розвиток, а й збільшили свої доходи у часі війни, увійшли лише дві області: Львівська (+9%) та Миколаївська (+4%). 

Щодо Миколаївської області, то тут очевидно, що є відрахування внесків до бюджету з військових зарплат. А от Львівщина отримує найбільше надходжень від податку з доходів фізичних осіб. Основним платником цього податку є бюджетна сфера, а не бізнес, як це було до повномасштабної війни. 

За даними аналізу Openbudget, за перші 10 місяців цього року в Україні спостерігається значний спад доходів населення. У середньому доходи громадян впали на 16% порівняно із січнем-жовтнем 2021 року. 

Топ-5 областей, які найбільше втратили доходів:

  • Херсонська: -52%;
  • Запорізька: -33,3%;
  • Дніпропетровська: -23,3%;
  • Чернігівська: -21,7%;
  • Закарпатська: -20,8%.

Додамо, нещодавно голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету на 2023 рік.

Загалом до обласного бюджету за останні 9 місяців надійшло понад 3 млрд 424 тисячі гривень. Найбільше коштів витратили на освіту (близько 1,5 млн гривень), охорону здоров’я (432,1 млн гривень), а на соціальний захист містян — 303 млн гривень. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності