У Самборі провели в останню путь Героя, який загинув на сході України

У Самборі провели в останню путь Героя, який загинув на сході України

У 2018 році він вступив на військову службу. Спочатку це була 17-та окрема танкова бригада, а згодом — славнозвісна 80-та ОДШБр

У понеділок, 5 грудня, у Самборі провели в останню путь Героя — військовослужбовця 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Андрія Гатунка. Він загинув під час виконання бойового завдання на сході України, де зараз точаться запеклі бої з російською армією.

Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Тіло Героя зустріли на площі Пам'яті, а звідти колоною супроводили до залу органної та камерної музики, де й відбулося прощання.

«Лише 25 років доля відміряла Андрію Гатунку. Ще так багато не встиг він у житті, так багато мав планів, які вже не здійсняться. Втім за своє коротке життя він зробив стільки, що інші ніколи не осягнуть. Бо ж немає більшої любові, аніж та, коли своє життя віддаєш за друзів своїх. Андрій віддав своє молоде життя за Україну і за усіх нас», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Андрій Гатунок ріс і навчався у Самборі. Закінчив СШ №4, а згодом професійний ліцей №2. Втім обрав для себе шлях військового.

Так, у 2018 році він вступив на військову службу. Спочатку це була 17-та окрема танкова бригада, а згодом — славнозвісна 80-та ОДШБр.

«Ніхто, крім нас» — девіз цієї бригади. Так, як і у житті Андрія. Він сам приймав рішення, сам ніс за них відповідальність. Завжди знав, що повинен зробити», — додали у міськраді.

Там повідомили, що Андрія виховувала бабуся, також у нього є сестра. Крім того, у час війни Герой зустрів свою кохану, з якою хотів створити свою сім'ю, та цьому не судилося здійснитися.

Поховали героя з усіма військовими почестями біля Меморіалу Героям України.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, у Львові попрощаються з Героєм Олегом Андрієцьким, який 26 листопада загинув у бою з російськими загарбниками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності