Школярі зі Львівщини здобули нагороди Міжнародної виставки винаходів у Тайвані

Школярі зі Львівщини здобули нагороди Міжнародної виставки винаходів у Тайвані

Українці вибороли 11 золотих, 7 срібних та 1 бронзову медалі

Одна з найбільших виставок в Азії — «KIDE» відбулася у перші дні грудня в тайванському Гаосюні. Винахідники з усього світу демонстрували наукові дослідження, ідеї та обмінювалися досвідом.

 Про це пишуть на сторінці Львівської обласної малої академії наук.

Цьогоріч на «KIDE» світ дивували 18 учасників з 10 регіонів України, а четверо навіть змогли приїхати в Тайвань і захисти свої проєкти офлайн.

Українці вибороли 11 золотих, 7 срібних та 1 бронзову медалі. Серед переможців є і представники Львівщини.

«Золото» отримала випускниця львівського ліцею №8 — Ірина Гудима. Вона досліджувала імуномодулюючий вплив концентрату природного поліфенольного комплексу з червоного виноградного вина за експериментального цукрового діабету.

«Срібло» завоював випускник Дрогобицького ліцею Тарас Орищак, який розробив автоматизовану систему контрольованого доступу вакцинованих осіб на основі Covid-сертифікатів.

Володарем бронзової нагороди став ще один випускник Дрогобицького ліцею Володимир Думайло. Юнак розробив автоматизовану екосистему поливу кімнатних рослин дощовою водою.

Окрім цього, українську команду відзначили спеціальною нагородою «Best Group Award».

Нагадаємо, на Яворівщині школярі та вчителі Прилбицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Митрополита А. Шептицького долучились до виготовлення окопних свічок для воїнів ЗСУ. Вони виготовляють свічки у школі, а матеріали збирають всім селом. Зокрема, небайдужі жителі села приносять бляшанки, картонний папір та недопалені свічки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності