«Пункти незламності» на Львівщині: де їх шукати та які послуги можна отримати

«Пункти незламності» на Львівщині: де їх шукати та які послуги можна отримати

Зазначається, що пункти працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, школах, будівлях ДСНС тощо

В Україні запрацював новий проєкт підтримки людей — «Пункти незламності». У них, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних телефонів, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей. Також у планах обладнати всі пункти системами супутникового зв’язку Starlink. Про те, де зараз ці пункти функціонують на Львівщині, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Львів

Стали відомі адреси перших «Пунктів незламності» у Львові. Їх облаштували у Шевченківському, Личаківському, Сихівському, Франківському, Залізничному та Галицькому районах Львова. Дізнатись адреси цих пунктів можна тут.

Пустомити

На території Пустомитівської громади теж розгорнули «Пункти незламності». У них передбачені речі першої необхідності — вода, продовжувачі для зарядки телефонів. «Пункти незламності» функціонують у:

  • м. Пустомити, вул. Михайла Грушевського, 45;
  • м. Пустомити, вул. Козацька, 9;
  • м. Пустомити, вул. Михайла Грушевського, 7;
  • с. Містки, вул. Центральна, 10;
  • с. Семенівка, вул. Тараса Шевченка, 1.

Самбір

У Самбірському районі розгорнули вже 11 «Пунктів незламності». У випадку тривалої відсутності електроенергії можна буде прийти у такий пункт, щоб зігрітися, попити чогось теплого, зарядити мобільний телефон, вийти з близькими на зв‘язок.

Трускавець

У Трускавці завершили облаштування «Пунктів незламності». На сьогодні у громаді функціонують шість таких пунктів. Перші три відкрились на базі:

  • КНП «Трускавецька міська лікарня» на вул. Данилишиних, 62. Пункт обладнаний генератором та пальним і вже працює 24/7 незалежно від ситуації з електрикою. Тут можна зігрітись, зарядити телефони, отримати медичну допомогу, випити гарячого чаю/кави, є мінімальний набір продуктів та речей першої потреби для мам і дітей;
  • Територіального центру соціального обслуговування громадян, вул. Стебницька, 66. Пункт обладнаний генератором та необхідною кількістю пального, працює в будні у робочі години установи з 8:00 до 17:00. Серед доступних опцій: живлення для мобільних приладів, аптечка, можливість зігрітись, місця для відпочинку/роботи;
  • Трускавецької міськради, вул. Бориславська, 2. Пункт обладнаний генератором та необхідною кількістю пального, працює в будні у робочі години установи з 8:00 до 17:00. Тут можна зарядити гаджети, є доступ до інтернету (залежно від наявності електроенергії, з’єднання), чай/кава, аптечка, сухий перекус, місця для відпочинку/роботи.

Решта три будуть розгорнуті на базі трьох міських шкіл у приміщеннях, які слугують укриттям. Вони запрацюють тоді, коли електроенергія буде відсутньою більш як 24 години, а навчальний процес буде зупинено.

Яворів

У Яворівському районі готові вже 34 «Пункти незламності». У пунктах під час відсутності електроенергії більше як добу місцеві жителі можуть зігрітися, зарядити гаджети, отримати їжу та першу медичну допомогу безкоштовно. З переліком пунктів на Яворівщини можна ознайомитись тут.

Броди

На випадок знеструмлення протягом більш ніж 24 години у Бродівській громаді працюватимуть «Пункти незламності». Такі пункти обігріву облаштовують як стаціонарно, так і мобільно. Зокрема, на території Бродівського ОЗ ЗСО І-ІІІ ст. №3 рятувальники встановили спеціальну палатку. Там ведеться цілодобове чергування, підключено електроживлення, обігріває пункт буржуйка, є запас дров та води. Також спеціальні палатки з утепленням громаді надав проєкт «ГОВЕРЛА» від USAID. Частину з них передали військовим, відповідно до їхніх запитів. Інші можуть стати мобільними пунктами обігріву на випадок блекауту у громаді.

Дрогобич

У Дрогобичі та територіальній громаді розгортають та доукомплектовують усім необхідним «Пункти незламності» для населення. Загалом там буде функціонувати 11 таких пунктів. Із них: один у Стебнику, один в Лішні та дев’ять безпосередньо у Дрогобичі. Їх адреси можна дізнатись, перейшовши за посиланням.

Сокаль

На випадок довготривалого відключення електропостачання у Сокальській громаді розгортають 11 «Пунктів незламності». Тут можна буде зігрітися, випити гарячого чаю, зарядити мобільний телефон. Адреси цих пунктів можна побачити тут.

Стрий

Під час тривалого відключення електроенергії, зникнення світла, тепла та води мешканців Стрийщини запрошують прийти до «Пунктів незламності». В таких пунктах буде тепло, вода, світло, мобільний зв’язок, інтернет, живлення для мобільних пристроїв, місце для відпочинку, аптечки. Із переліком адрес «Пунктів незламності», які діятимуть на Стрийщині, можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Турка

У Турківській громаді, що на Львівщині, розгорнули три «Пункти незламності». Вони працюватимуть у:

  • приміщенні приймальні в Турківській територіальній громаді (1-ий поверх) в м. Турка, вул. Січових Стрільців, 62;
  • залі очікування залізничного вокзалу в м. Турка, вул. Міцкевича, 16;
  • приміщенні швидкої допомоги в КНП «Турківська центральна міська лікарня» у с. Завадівка, вул. Військове містечко, 8а.

Нагадаємо, перейшовши за посиланням, можна з‘ясувати, де біля вашої домівки найближче є такий пункт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності