Львівська бригада ТрО отримала броньовик для евакуації поранених (фото)

Львівська бригада ТрО отримала броньовик для евакуації поранених (фото)

Кожен такий тягач — це врятовані життя захисників

Броньована МТ-ЛБ буде допомагати медикам 103-ї бригади ТрО зі Львівщини. Машина призначена для перевезення та евакуації поранених на важкодоступних ділянках фронту, під обстрілами та в умовах бездоріжжя.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

«Абсолютно нова машина, навіть упакування з сидінь не зняте. Легка, маневрена і захищена у порівнянні із звичайними медичними автомобілями», — розповідає про «обновку» водій МТ-ЛБ Віталій.

Зазначається, що бойовий автомобіль оснащений спеціально для потреб медиків на передовій. Зокрема, десантний відсік має дещо більшу висоту, що дає можливість розмістити поранених на ношах у два яруси. Крім того, машина має спеціальну лебідку для підняття ношей на другий рівень, а самі ноші можна кріпити за допомогою спеціальних механізмів для того, щоб мінімізувати тряску при транспортуванні.

«Медикам бригади та батальйонів часто доводиться евакуйовувати поранених з поля бою під обстрілами, ризикуючи власними життями. Тому додатковий захист, який має ця машина, дасть змогу почувати себе більш захищеним під час виконання своєї роботи. Крім цього, машина може проходити в таких місцях, де колісний транспорт просто загруз би в болоті. І кожен такий тягач — це врятовані життя захисників», — наголосив начальник медичної служби 103-ї бригади Ростислав Білавка.

Нагадаємо, Україна отримала від Німеччини ще два танкові тягачі M1070 Oshkosh та 14 прикордонних автомобілів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності