• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині від початку року п’яні водії спричинили майже 300 ДТП: скількох притягнули до відповідальності

На Львівщині від початку року п’яні водії спричинили майже 300 ДТП: скількох притягнули до відповідальності

На Львівщині від початку року п’яні водії спричинили майже 300 ДТП: скількох притягнули до відповідальності

З цих ДТП 51 — з потерпілими, в яких 3 особи загинули та 74 травмовані

На Львівщині від початку року нетверезі водії спричинили майже 300 ДТП. Усього за цей період поліцейські в області виявили та притягнули до відповідальності 5 343 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, 419 з них — повторно протягом року.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Загалом від початку року на автошляхах Львова та області зареєстровано 269 ДТП за участю нетверезих водіїв. З них — 51 ДТП з потерпілими, в яких 3 особи загинули та 74 травмовані.

На всіх порушників складені протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Правоохоронці нагадують, що за таке правопорушення передбачений штраф у розмірі від 17 тисяч гривень з позбавленням права керування на один рік, при повторному правопорушенні — від 34 тисяч гривень з позбавленням права керування на три роки, при порушенні три та більше разів за рік — від 51 тисячі гривень з позбавленням водійських прав на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

Нагадаємо, у Львові небайдужий містянин допоміг правоохоронцям, повідомивши про водія, який створював небезпечні ситуації на дорозі.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності