На Стрийщині горіли два будинки: рятувальники розповіли обставини

На Стрийщині горіли два будинки: рятувальники розповіли обставини

Будинки частково вдалося врятувати

За останню добу на Стрийщині сталося дві пожежі у двох будинках.

Про це пише ДСНС Львівщини.

Перший інцидент трапився 27 листопада о 12:19. Пожежа сталася у селі Верхнє Синьовидне у дерев’яному житловому будинку. Складність пожежі полягала в тому, що коли рятувальники приїхали на місце події, вогонь вже поширився дерев’яними конструкціями будівлі, і дах був повністю охоплений вогнем. Також існувала загроза перекидання вогню на поруч розміщену господарську будівлю.

Тушили будинок менше години, але дах будинку згорів повністю. Перекриття та речі домашнього вжитку теж постраждали від вогню. Будинок згорів частково, на щастя, вогонь не перекинувся на гараж та автівку в ньому. До ліквідації пожежі залучили 9 людей особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Друга пожежа трапилась ввечері того ж дня в селі Протеси. Тут горів двоповерховий цегляний будинок. Коли рятувальники приїхали, дах будинку був повністю охоплений вогнем. Складність пожежі полягала в тому, що поблизу місця виникнення пожежі була відсутня будь-яка точка з водою. Найближча розташована на відстані близько 2 км, тому, щоб погасити вогонь, довелося везти воду.

Через сильне задимлення вогнеборці були змушені працювати у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору. Пожежу вдалось локалізувати о 23:18 та ліквідувати о 23:42. Внаслідок пожежі вогонь знищив дах, перекриття між горищем і другим поверхом, 6 пластикових вікон, речі домашнього вжитку на площі 40 кв. м, а також пошкоджено стіни на площі 50 кв. м та речі домашнього вжитку на площі 20 кв. м.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Обставини та причину виникнення пожежі встановлюють.

Нагадаємо, у селі на Львівщині чоловік впав у криницю глибиною близько 20 м.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності