Домашнє насильство на Львівщині: скільки випадків зафіксовано та скільки кривдників покарані

Домашнє насильство на Львівщині: скільки випадків зафіксовано та скільки кривдників покарані

Наразі на профілактичному обліку перебувають 5 110 кривдників

Від початку року до поліції Львівщини надійшло 19 773 звернень, пов’язаних з домашнім насильством, з яких було підтверджено 13 862 випадки.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Правоохоронці склали 5 899 протоколів за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вони винесли 2 740 термінових заборонних приписів стосовно кривдників. Зазначається, що станом на сьогодні, 25 листопада, на профілактичному обліку перебувають 5 110 кривдників.

Крім того, за систематичне вчинення домашнього насильства поліцейські відкрили 162 кримінальні провадження за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

«Не терпіть і не мовчіть! Якщо ви, ваші родичі чи знайомі стали жертвою домашнього насильства, звертайтеся до поліції за номером 102. Ви будете захищені, а кривдник – покараний!», - наголошують поліцейські.

Додамо, у п’ятницю, 25 листопада, поліцейські Львівщини долучились до акції «Не ламай калину», присвяченої протидії  домашньому насильству. Вони висадили саджанці калини, яка вважається етнонаціональним символом української жінки, поблизу пам'ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи у Львові.

Акція відбулася з ініціативи Львівської обласної військової адміністрації та громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» у рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня. Акція проводиться щорічно з метою протидії насильству щодо жінок, а також домашньому насильству, а також для підвищення обізнаності громадян щодо цієї проблеми, інформування жертв про їхні права, а кривдників – про передбачену законом відповідальність.

Нагадаємо, у Глинянській громаді облаштують притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Детальніше про це читайте, перейшовши за посиланням.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності