«Пункти незламності» на Дрогобиччині: де знайти місце з теплом та інтернетом

«Пункти незламності» на Дрогобиччині: де знайти місце з теплом та інтернетом

Дев’ять з них буде у самому Дрогобичі

У Дрогобичі та територіальній громаді розгортають та доукомплектовують усім необхідним «Пункти незламності» для населення.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької міської ради.

Як повідомив керівник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ДМР Ігор Юзьв’як, на території Дрогобицької територіальної громади буде функціонувати 11 таких пунктів. Із них: один у Стебнику, один в Лішні та дев’ять безпосередньо у Дрогобичі.

«Перший “Пункт незламності” у Дрогобичі уже кілька днів поспіль працює на Майдані Тараса Шевченка. Він живиться від генератора, там встановлено буржуйку, можна зарядити гаджети, є інтернет, підкріпитись теплим чаєм та печивом, чергують надзвичайники», — наголошує Ігор Юзьв’як.

Загалом, за словами головного надзвичайника міста, на території Дрогобича та Стебника 10 так званих «Пунктів незламності» уже забезпечені генераторами потужністю до 10 КВт, в одному з пунктів триває процес встановлення додаткового джерела живлення. Також в усіх 11 пунктах здійснено в достатній кількості запаси води — питної та технічної. У 10 пунктах встановлено телевізори, вогнегасники та наявні найелементарніші укриття.

«До 18 грудня на усіх пунктах облаштують буржуйки, щоб перевести їх на автономне тепло. Зроблено запаси дров та паливно-мастильних матеріалів. Зазначу, що усі пункти функціонуватимуть в режимі 24х7. Тому усім, хто потребує тепла, має потребу в зарядному пристрої чи елементарно бажає підкріпитись теплим чаєм, можуть приходити в ці пункти та користуватись тими благами, які там є», — зазначає Ігор Юзьв’як.

Так як перший пункт незламності у Дрогобичі уже функціонує на Майдані Тараса Шевченка, у ці дні будуть доукомплектовані та запрацюють й інші 10 пунктів. Вони будуть відкриті за такими адресами:

  • м. Дрогобич, вул. Козловського, 81, «Наша Хата»;
  • вул. Б. Лепкого, 9, КП «Дрогобицька лазня»;
  • вул. І. Франка, 20, Народний дім імені І. Франка;
  • вул. Грушевського, 136, ліцей №16;
  • вул. Самбірська, 70, гімназія №17;
  • вул. Т. Шевченка, 18, приміщення колишньої школи №15;
  • вул. Б. Лепкого, 19, Ліцей імені Б. Лепкого;
  • площа Ринок, 1, приміщення міської ради;
  • Майдан Тараса Шевченка;
  • м. Стебник — Майдан Шевченка, 5, Народний дім;
  • с. Лішня, вул. І. Франка, навчальний заклад І-ІІІ ступеня.

«Масовані ракетні обстріли окупантом енергетичної системи України призвели до серйозних проблем та перебоїв із електроживленням в усіх містах України. На державному рівні прийнято рішення розгорнути по всій країні “Пункти незламності” для забезпечення мешканців теплом та можливістю підзарядити свої гаджети і телефони. “Пункти незламності” стають так званими “острівцями” безпеки, тепла та єдності українців», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Яворівський громаді розгорнули «Пункти незламності». Перелік локацій можна побачити тут. У Пустомитівській громаді запрацювали «Пункти незламності». Де їх шукати, дізнайтеся тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності