На Львівщині від страшної хвороби померла дитина

На Львівщині від страшної хвороби померла дитина

Це вже четвертий випадок смерті в області, яку спричинив менінгокок

На Львівщині від менінгококової інфекції померла дитина.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Напередодні у дитини підвищилася температура до 38°C, а вранці на її тілі з’явився висип у вигляді «зірочок» синього кольору.

«Такий стрімкий перебіг має менінгококцемія найважча форма менінгококової інфекції. Від моменту екстреного виклику до смерті дитини минуло менше 3 годин», — йдеться у повідомленні.

Оточення дитини перебуває під наглядом лікарів. Їх обстежують на менінгокок та у разі виявлення інфекції призначать антибіотикопрофілактику.

Загалом на Львівщині цьогоріч зафіксовано 12 випадків цієї інфекції серед дітей і дорослих.

«Менінгококова інфекція — гостре інфекційне захворювання, яке спричинює бактерія менінгокок. Передається повітряно-крапельним шляхом під час чхання, кашлю, при поцілунках. Заразитися можуть усі без винятку, проте діти до 5 років складають понад 70 % всіх хворих, тому є у групі ризику. Менінгококова інфекція може протікати безсимптомно або просто як звична простуда. Проте не рідко ця бактерія може спричинити розвиток менінгіту, чи менінгоенцефаліту. В деяких випадках розвивається менінгококцемія (зараження крові), і тоді перебіг зазвичай закінчується летально. Так, 20 листопада, у реанімації однієї з районних лікарень області померла дівчинка, якій виповнився лише рік і 3 місяці. За словами лікарів, хвороба перебігала «блискавично». Попередня причина смерті – важка форма менінгококової інфекції», — повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

Додамо, менінгококова інфекція — одна з найпідступніших та найнебезпечніших інфекцій у світі. Єдина профілактика — це вакцинація.

Існує 2 типи вакцин, що захищають від різних штамів менінгококу:

  • вакцини Menactra (Sanofi Pasteur) і Nimenrix (Pfizer) — захист від менінгококів серогруп A, C, W-135, Y;
  • вакцина Bexsero (GSK) — захист від серогрупи B.

Нагадаємо, в Італії у центрі для біженців помер 2-річний хлопчик з України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності