Максим Козицький розповів про головне за тиждень на Львівщині

Максим Козицький розповів про головне за тиждень на Львівщині

Масована ракетна атака на область та перший сніг

  • 15 листопада під час масованої атаки по Україні на Львівщину прилетіли 13 ворожих ракет. Більшість з них воїни ПвК «Захід» збили. На жаль, були і влучання — три об‘єкти енергетичної інфраструктури зазнали критичних ушкоджень. Без живлення залишилися понад 2 мільйони людей. Станом на зараз область заживлена за тимчасовою схемою. Відповідно, система не може витримати довоєнного навантаження. Щоб відновити все енергетичне обладнання, яке постраждало, потрібно до року, адже справа не лише у вартості, треба ще й довго чекати, щоб його виготовили.
  • На Львівщині випав сніг. Якщо погода погіршиться, а ви будете в дорозі, негоду можна перечекати у пунктах відстою. Адреси таких пунктів у нашій області.

 

  • Сто людей, які втратили домівки через напад pocії, сьогодні отримали 30 тимчасових квартир у Львівському районі. Для них відремонтували занедбаний будинок у селі Неслухів. Після перемоги відремонтована будівля служитиме потребам громади.
  • Львівська агломерація може стати першою, яку створять в Україні. Її утворять 17 територіальних громад.
  • Напередодні зі Львівщини у Херсонську область вирушили перші дві фури з гуманітарною допомогою. Передали продукти, пристосування для обігріву, засоби гігієни та інші необхідні речі. Наразі на деокупованій Херсонщині люди живуть у вкрай складних умовах, pоciяни знищили там практично всю інфраструктуру. Але ми відновимо її. До цього долучаться всі області нашої держави.
  • Лікарі з асоціації Les Convois Solidaires допомагатимуть медикам Львівщини протезувати людей, які втратили кінцівки через війну. Делегація французьких лікарів уже відвідала обласні медзаклади, де проводять протезування.
  • Німеччина готова допомагати Україні у відбудові та реставрації пам’яток, зокрема і тих, які зазнали ушкоджень через варварські дії pocії. Про це під час нашої зустрічі повідомив депутат Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Марко Вандервітц. Я розповів про об'єкти на Львівщині, які зазнали руйнувань через ракетні удари рф, а також запропонував Марку Вандервітцу напрацювати спільну програму із виконання реставраційних робіт.
  • Понад 40 фермерів зібралися сьогодні у Львові з нагоди Дня працівників сільського господарства і провели крафтовий ярмарок локальних та релокованих виробників. На ярмарку представили сир, мед, олію, хлібні вироби, фруктові чипси, м’ясні вироби, пастилу, джеми, сухі борщі, і це ще не все.
  • «Майже під кожним своїм дописом упродовж цього тижня я читав коментарі від жителів області, які обурені ситуацією з відключенням електроенергії. Я бачу кожен ваш коментар. Я розумію ваше обурення. Я щодня контактую з цього приводу з «Укренерго» та «Львівобленерго», але через те, що окупант програє на полі бою, він казиться і щоразу інтенсивніше атакує енергетичну систему нашої країни, тому передбачити усі необхідні відключення живлення просто неможливо. Ми дуже хочемо попереджати вас заздалегідь, але це вкрай складно у теперішніх умовах. Будь ласка, поставтесь з розумінням до цієї ситуації. Наші енергетики, які за рекордно короткий час лагодять систему після атак ворога, заслуговують не лише на розуміння, а й на подяку», — йдеться у повідомленні Максима Козицького.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності