У «Львівобленерго» пояснили, чому відключення електроенергії іноді відбувається не за графіком

Фото: Pexels
Фото: pexels

У випадку аварійної ситуації неможливо спрогнозувати тривалість відключення

Графік аварійних відключень вводиться негайно за розпорядженням диспетчера «Укренерго», коли виникає аварійний дефіцит потужності в енергосистемі держави і триває до відповідного наступного розпорядження диспетчера «Укренерго».

Про це повідомляє «Львівобленерго».

У випадку аварійної ситуації неможливо спрогнозувати тривалість відключення.

Графік погодинних відключень застосовується планово, щоб стабілізувати післяаварійний режим роботи енергосистеми України внаслідок дефіциту потужності.

Графік погодинних відключень може бути не дотримано в межах двох-трьох годин у таких ситуаціях:

  • графіки погодинних вимкнень можуть застосовувати не в повному обсязі, тоді фактична тривалість вимкнень буде меншою/більшою, або ж вимикатимуть не всіх споживачів певної групи;
  • за розпорядженням диспетчера «Укренерго» графіки погодинних вимкнень можуть бути відмінені або ж збільшено потужність, яку необхідно вимкнути, а також застосовано одночасно всі три черги, що не дає можливості дотримуватися розробленого наперед графіку;
  • не всі лінії вдається вимкнути/увімкнути автоматично, тому час виключення або включення може бути змінений, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб’єктів для проведення перемикань.
  • під час повітряної тривоги працівники компанії не мають можливості перебувати на енергооб’єктах, адже їх може атакувати ворог. Це теж змінюватиме термін відсутності електроенергії.

Нагадаємо, на Львівщині 95% абонентів мають можливість отримувати електрику, але самого продукту нема, електрики не вистачає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності