На Львівщині волонтери з Англії та Шотландії пригощали піцою з печі

На Львівщині волонтери з Англії та Шотландії пригощали  піцою з печі

Піцою на колесах пригощають також у Запоріжжі та на Харківщині

Близько пів тисячі бродівчан та гостей громади скуштували піцу від волонтерів шотландської благодійної організації «Siobhans Trust».

Про це пишуть на сторінці Бродівської міської ради.

«Піца-мобіль привіз «Маргариту» із самої Італії. Популярну страву виготовляли вручну спеціально для України. А випікали на очах у громадськості в ексклюзивних печах. Головний меседж іноземної «піца-акції»: донести людям, що західний світ підтримує Україну», — йдеться у повідомленні.

Як розповідає волонтер Олександр, коли розпочалася повномасштабна російсько-українська війна шотландські волонтери закупили обладнання і виїхали на кордон — готувати їжу для переселенців, які стояли в чергах. А пізніше, коли черги зменшилися, волонтери поїхали в середину країни — засвідчити свою підтримку Україні.

Зараз Україною їздить чотири піца-буси. Піцою на колесах пригощають у Запоріжжі, на Харківщині та Львівщині.

У Бродах гарячу піцу з печі готували Брюс з Шотландії, Фін з Англії та волонтер Олександр (єдиний українець, який зараз їздить з групою «Siobhans Trust»).

«Увесь піца-мобіль зі середини прикрашений малюнками українських дітей. Як говорять волонтери, дитячих листівок у них дуже багато. Практично в кожному місті малеча дякує за смаколики своєю «валютою». Що зворушує та болить усі дитячі малюнки сьогодні на військову тематику», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у селі Уличне Трускавецької територіальної громади оголосили збір продуктів для жителів міста Бахмут на Донеччині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності