З ялинкою чи без: деякі громади Львівщини опитують жителів, чи варто ставити святкове дерево

З ялинкою чи без: деякі громади Львівщини опитують жителів, чи варто ставити святкове дерево

Люди пропонують альтернативний варіант — встановити різдвяну шопку

Вже чимало міст України визначилися, що цьогоріч зустріч Нового року відбудеться без традиційних святкувань. Зокрема, без ялинки та ілюмінацій. Тим часом деякі громади на Львівщині вирішили дізнатись у місцевих жителів, чи варто встановлювати символ новорічних свят.

Так, Стрийська міська рада у Facebook проводить опитування.

«Стрийська міська рада в процесі прийняття рішення, тому насамперед нам важлива думка громадськості. Просимо в коментарях залишити своє «так» (за ялинку), або «ні» (проти)», — йдеться у повідомленні.

Також міськрада у коментарях під дописом зазначила, що не витрачатиме жодних коштів на ялинку, адже це неможливо згідно із законом воєнного часу. Втім, якщо громада забажає, дерево і прикраси «візьмуть з минулих років». Тим часом у коментарях люди переважно проти встановлення ялинки. Але пропонують встановити різдвяну шопку.

Також схоже опитування проводять і в Червоноградській громаді. Долучитись до нього можна тут. Натомість у коментарях під дописом схожа ситуація, як і в Стрию, — люди проти встановлення ялинки. До того ж червоноградці також пропонують встановити різдвяну шопку.

Але є й ті, хто не проти встановлення ялинки, зокрема для дітей.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва біля ТРЦ «Блокбастер» почали встановлювати новорічну ялинку. Крім того, на локації монтують ковзанку. Цьогорічне встановлення ялинки кияни сприйняли по-різному. Водночас на сайті міськради вже зареєстрували петицію про «недоречність встановлення новорічної ялинки цьогоріч».

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності