Рятувальники Львівщини за добу знищили два застарілі боєприпаси

12 листопада піротехнічна група 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучила та знищила 105 мм артилерійський снаряд часів Другої Світової війни. Боєприпас виявили у с. Іваники Яворівського району під час земляних робіт в полі, на відстані 300 м від житлових будинків.

Того ж дня о 09:13 до рятувальників надійшло повідомлення, що в полі в с. Стрілковичі Самбірського району місцеві мешканці виявили предмет, ззовні схожий на застарілий боєприпас.

На місце події скерували оперативну групу Самбірського районного управління, працівники якої ідентифікували боєприпас, як 105 мм мінометну міну часів Другої Світової війни. О 14:00 піротехнічна група 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України небезпечну знахідку вилучила та знищила.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Пам’ятайте, що категорично забороняється:

  • брати боєприпас до рук, наносити удари, робити спроби розібрати;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • збирати та здавати застарілі боєприпаси, як металобрухт.
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

У разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку "101".

Нагадаємо, 11 листопада о 09:50 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 2 ручні гранати типу РГ-42 та 2 ручні гранати М-39 часів Другої Світової війни. Боєприпаси виявили в с. Обидів Львівського району під час проведення ремонтних робіт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності